Brit Nagydíj: Talmácsi folytatná a felzárkózást Angliában

talmacsi.jpg

Vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadik futamát, a Brit Nagydíjat rendezik meg, s 125 kcm-esek között világbajnok Talmácsi Gábor újabb sikerben reménykedik, így elérhető közelségbe kerülhet áhított célja; vb-címének megvédése.

"Az egyes helyezések között szinte csak ezredmásodpercek döntenek, ezért Gábor az utóbbi két hétben a fizikai felkészülésre helyezte a hangsúlyt" – mondta az MTI-nek elutazása előtt Stefano Favaro, a magyar motoros menedzsere. "Szilágyi István +élsport tréner+ foglalkozott vele és állítom, remek munkát végzett. Az Aprilia mérnökeitől kapott tájékoztatás szerint a motoron is sikerült további javításokat végrehajtani, így nagy reményekkel várjuk a brit GP-t. Hiszem, hogy most igazán kijön a lépés, elképzelhetőnek tartom, hogy Gábor vigye a prímet a Donington Parkban."
   
Favaro eddig jó jósnak bizonyult: tavaly "beígérte" a vb-címet, most pedig, a június 1-i, mugellói futam előtt azt mondta, hogy a kudarcsorozat után, a toszkán pályán kezdődik meg a felemelkedés. Valóban: az Olasz Nagydíjon Talmácsi elképesztő izgalmak közepette, milliméterekkel csúszott le az első helyről, Barcelonában pedig – ugyancsak viharos versenyen – a vasparipák fanatikusainak örömére a harmadik helyen intették le.
   
A nyolcadliteresek között jelenleg a francia Mike de Meglio az éllovas 112 ponttal, a magyar motoros pedig a hatodik (68 pont). Az első helyért 25 pont jár a vb-n, így azután a lemaradás nem tűnik vészesnek. Ráadásul még tíz futam van hátra.
   
A program (magyar idő szerint):
    péntek:
125 kcm: 1. időmérő, 12:10 ó
250 kcm: 1. időmérő, 14:10 ó
    szombat:
125 kcm: 2. időmérő, 12:10 ó
MotoGP: időmérő, 12:55 ó
250 kcm: 2. időmérő, 14:10 ó
    vasárnap (Brit Nagydíj):
125 kcm: 11 ó
250 kcm: 12:15 ó
MotoGP: 14 ó

MTI