Tehetséges argentin játékos a Milan célkeresztjében

A Milannak számos európai topklubbal kell harcot vívnia a Newell’s Old Boys tehetséges középpályásának, Juan Sebastian Sforzának a megszerzéséért.

Sforza februárban töltötte be a 17. életévét és az egyik legígéretesebb argentin játékosnak tartják a posztján, így nem meglepő, hogy rengeteg klub bejelentkezett érte Európából.

A tárgyalások alkalmával közvetítő szerepet betöltő Camillo Autieria a MilanNews megkeresésére megerősítette, hogy a Milan vezeti a játékos aláírásáért folyó versenyfutást. Ha létrejön az üzlet, Sforza játékjogáért körülbelül 1,5 millió eurót fizethet a Rossoneri.

Az argentin középpályásért a Milan mellett olyan klubok érdeklődnek, mint a Manchester City, a Bayern München, a Paris Saint-Germain vagy éppen a Juventus és az Inter.

“Néhány héttel ezelőtt volt a találkozó közvetlenül Leonardóval a Casa Milanban. Moncada játékosmegfigyelő javaslatával. A piros-feketék a többi klub előtt vannak, mert elsőként ők mutattak érdeklődést a játékos iránt. Ez egy olyan átigazolás lehet, amely tökéletesen illeszkedik a klub új politikájába. Egy ígéretes játékost szerződtethetnek, aki a következő szezontól a Primaverában játszhat. Az átigazolás költsége 1,5 millió euró lehet. Tavaly a Newell’s Old Boys 2 millió eurót kért érte, de az üzlet már létrejöhet 1,5 millióért, plusz százalékos részesedés járhat az esetleges jövőbeli eladási árból.” – mondta Autieri.

“Az elkövetkező hetekben lesz találkozónk a Romával, az Interrel, a Juventusszal és a Napolival. A Newell’s nem lesz ellenére, ha Juan a Serie A-ban folytatná, de vannak külföldi érdeklődők is, nevezetesen a Bayern München, a PSG, a West Ham és a Manchester City.”

“Juan egy szerény játékos, nagyszerű személyiséggel. Posztja középső középpályás. Fizikailag erős, technikás, mindkét lábával kiváló, gyakran részt vesz a fejjátékban és nagyon jól passzol. Nem meglepő, hogy 2017-ben megnyerte az U15-ös dél-amerikai bajnokságot Argentína csapatkapitányaként.”

A közvetítő elmondása szerint Sforza rendelkezik olasz útlevéllel, ugyanis az édesanyja Olaszországban született.

The post Tehetséges argentin játékos a Milan célkeresztjében appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS