“A derbiken nincs esélyes; egységesnek kell lennünk”

Gennaro Gattuso megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a ma esti Inter elleni rangadó előtt. Az összecsapást teltház előtt rendezik 20:30-kor a San Siróban.

“Minden derbinek megvan a saját története. El kell felejtenünk az első mérkőzést, mert az egy másik meccs volt. Az elmúlt napokban azt hallottam az emberektől, hogy mi vagyunk a favoritok és az Inter halott. A derbiken nincs favorit, ezért tisztelnünk kell az ellenfelet. Szívvel, elszántan és intelligensen kell játszanunk. Tele lesz a San Siro és a közönségnek kell a 12. játékosunknak lennie.” – nyilatkozta Gattuso a meccs előtt.

“Tiszteljük az Intert, mert olyan top játékosai vannak, akik problémát okozhatnak nekünk. Jól meg kell birkóznunk az általuk gyakorolt nyomással, nem úgy, mint az első meccsen. Bátorságra lesz szükség és más hozzáállást akarok látni az őszi meccshez képest. Nem gondolom, hogy ez a mérkőzés egy lehetőség lenne a bosszúra. Csak a célomra összpontosítok, ami az, hogy a srácokat visszavezessem a Bajnokok Ligájába. Vannak olyan mérkőzések, amelyek előtt magasabb fokozatra kell kapcsolni, beszélni kell és kiabálni. Ugyanakkor a derbi az nem ilyen, hiszen a légkör azonnal kialakul.”

“Icardi? Nehéz erre a kérdésre válaszolni. A futballról alkotott elképzelésem alapján a világ legcsúnyább emberévé válok, ha valaki a tisztelet hiányát mutatja. A csapatok az öltözőben épülnek és a tisztelet a kulcs. Az öltöző egy szent hely.”

“Az Európa Ligában kiestünk a csoportkörben és nem szabad beleesnünk abba a hibába, hogy minden könnyű lesz ezen a meccsen. Alázattal kell felkészülnünk a derbire, felismerve az Inter erősségeit. A csapategységnek kell a különbséget jelentenie, nem csupán Piateknek. Nagyon kevés olyan játékost láttam életem során, akik egyedül tudják megnyerni a meccseket. Biglia a kezdőben? Majd meglátjuk. Piatek? Nem beszélek vele túl gyakran, mert ő nem olyan játékos, aki szeret beszélgetni. Musacchio? Sokat fejlődött, de mindenki megérdemli az elismerést a védekezést illetően, nem csupán a hátvédek.”

“Fegyelemre és tiszteletre van szükség. Az edző 30 százalékban számít, a többi a csapatmunkán múlik. A játékosok fejlődnek és megérdemlik a dicséretet. Veronai kiállítás? Ha jó edzővé akarok válni, akkor nem engedhetem meg magamnak, hogy magára hagyjam a csapatot. Ez már a harmadik alkalommal történt meg.”

“A játékosok nem fáradtak. Fontos, hogy a csapat egységes és szilárd legyen.”

Silvio Berlusconi azt nyilatkozta, hogy Gattusónak a csatárok mögött kellene kipróbálnia Susót. “Tiszteletben tartom a szavait, de elsősorban én vagyok, aki a döntéseket hozza.”

“Rögzített szituációk? Korábban kevesebb alkalommal szabálytalankodtak velünk szemben a tizenhatoson kívül, de az utóbbi időben egyre többször. Sok szabadrúgáslövőnk van, ezért biztosan megpróbálunk ezekből gólt szerezni.”

The post “A derbiken nincs esélyes; egységesnek kell lennünk” appeared first on AC Milan Club Budapest.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS