A Wolves továbbra is megállíthatatlan, Rice két TD-vel tért vissza

A Farkasok ezúttal a Koronázókat verték meg a Maker’s Mark Hungarian Football Leauge-ben (HFL). A Steelers nyeretlen maradt.

A harmadik forduló két izgalmas meccset tartogatott még az elmúlt hétvégén. Amelyből egyértelműen kiemelkedett a Fehérvár Enthroners és a Budapest Wolves egymás elleni párharca a First Fielden.

60002484_2304845292906313_5667748365467648000_o

A találkozó ugyan a Farkasok kick-offjával kezdődött, de Benjamin Lyons onside kickje után Bicskei Dániel azonnal visszaszerezte a malacbőrt a fővárosiaknak. Az első támadást pedig azonnal ki is használta Kovács István együttese Danku Dávid futásával (0-7). Nem telt el sok idő, a hazaiak gyorsan egalizáltak. Gombos Bence szépen vezette át az offense-t a Wolves térfeléig. A drive pedig egy Tóth Nándor elkapott TD-vel végződött (7-7). A második negyed elején még sikerült fordítania is a hazai gárdának az egykori Wolves-rúgó Baksa Ferenc mezőnygóljával (10-7). Ám ezután a Farkasok gépezete beindult. Gecser Máté elkapásával gyorsan visszaszerezték a vezetést, majd Danku újabb megiramodása hozott pontokat (10-21). Ezután a defense is pontokat tett fel az eredményjelzőre. Bicskei Dániel Ryan Tuiasoa kezéből kiszakította a labdát a félpályánál, ahol Bernard Dawson megkaparintotta a malacbőrt és egészen az end zone-ig vitte (10-28). A második félidő elején növelte előnyét a Wolves Danku újabb futásával (10-34). A Fehérvár próbált faragni a hátrányán. A defense Jebray Regan és Gyarmati Máté révén szerzett két interceptiont, de a támadósor nem tudott a nagy nyomással mit kezdeni, így pontokat nem vitt fel az eredményjelzőre. A Farkasok támadósora pedig többször is hibázott a találkozó során, így Danku TD-je volt az utolsó. A fővárosiak így is 34-10-re le tudták győzni az Enthroners-t idegenben, ezzel megőrizve veretlenségüket.

Fotók: DigitalSport

Fehérvár Enthroners – Budapest Wolves 10-34 (7-7, 3-21, 0-6, 0-0)
Pontszerzők: Tóth Nándor 1 TD, Baksa Ferenc 1 FG és 1 XP, illetve Danku Dávid 3 TD, Gecser Máté, Bernard Dawson 1-1 TD, Benjamin Lyons 4 XP

Jim Ward, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Nagyon sok nagy playt mulasztottunk el és az offense is belehibázott helyenként. A defense jól teljesített, de ez nem volt elég, ám a special teamben is voltak hibák, amik megnehezítették a helyzetünket. A Wolves megérdemelten nyert, mert jól hajtották végre a playeiket.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Minden azon múlt, hogyan kezdjük a meccset. Volt egy pillanatnyi megbicsaklásunk a második drive-ban, ami nem nagyon fért bele. Ezért vehette át a Fehérvár egy rövid ideig a vezetést. Ott rendet tettünk a fejekben és a második negyed már sokkal jobban sikerült. A második félidőben a defense folyamatosan jól teljesített, de az offense-ünk sokat hibázott, ami főleg mentális hibák miatt adódott.

 60351373_2325801587665771_8620151477928722432_o

Vasárnap két nyeretlen csapat mérte össze erejét Felsőzsolcán. A Miskolc Steelers azzal a Kijev Capitals-zel, amelynek soraiban Troy Rice is szerepet kapott. Az ukrán együttes ugyan nem Rice révén, de megszerezte a vezetést már az első játékrészben. Ihor Lysenko elkapása hozta az első pontokat a vendégeknek. Oleksandr Melnychuk extrája célt ért (0-7). A Steelers a második játékrészben egyenlíteni tudott. Mint ismert, Jeremy Dixon sérülése miatt Morris Carsont igazolták le az Acélosok, aki helyenként még szokatlanul mozgott új csapata offensében. Ettől függetlenül Carson egy remek 30 yardos TD-passzt adott Szabó Martinnak. Az extrát Sviatkó Gábor értékesítette (7-7). A nagy csata a két csapat között a harmadik játékrészben is folytatódott. A Miskolc meg tudta fordítani az állást hamar André Whyte futásával (14-7). Azonban a Kijev nem hagyta ezt szó nélkül. Troy Rice elkapásával és Melnychuk extrájával egalizáltak, majd Hubrii Roman futásával fordítottak (14-20). Az utolsó játékrészre így még bőven maradtak izgalmak. Viszont a Capitals növelni tudta előnyét Lysenko és Rice újabb elkapásaival (14-33). Eldőlni látszott az összecsapás, de a kijeviek be tudtak még vinni egy utolsó csapást. Carson saját térfélen eladta a játékszert, a lehetőséget pedig kihasználta a vendég együttes, Melnychuk ért be az end zone-ba, majd egy trükkös extra után Kulyk Mykhailo állította be a 41-14-es végeredményt.

Fotók: Steve Art Gallery

Miskolc Steelers – Kijev Capitals 14-41 (0-7, 7-0, 7-13, 0-21)
Pontszerzők: Szabó Martin, Andre Whyte 1-1 TD, Sviatkó Gábor 2 XP, illetve Ihor Lysenko, Troy Rice 2-2 TD, Hubrii Roman, Oleksandr Melnychuk 1-1 TD, Kulyk Mykhailo 1 PAT, Oleksandr Melnychuk 3 XP

Varga Zoltán, a Miskolc Steelers játékosedzője: Az utolsó negyedre elfáradtunk. Az offense harmadikra sokszor nem tudott haladni, a védelmünk pedig sokat volt a pályán. Morrison még látszott, hogy ez volt az első meccse és csak egy edzésen tudott velünk készülni, de meg vagyunk a teljesítményével elégedve. Az első félidőben egyébként Troyt nagyon jól levédekeztük, elkapása sem volt, de utána a védelem egyre jobban fáradt, így már nehezebb volt őt féken tartani.

Georgiy Verbenko, a Kijev Capitals csapatmenedzsere: Remek érzés ez a siker, és nagyon kellett, hogy ismét hinni tudjunk magunkban. Az utolsó negyedben minden bizonnyal a gyors TD és a defense teljesítménye segített nekünk abban, hogy el tudtuk dönteni a találkozót. Több sackünk volt és a turnoverekkel is sokat segített az offense-nek a védelem.

Forrás: http://mafsz.org – RSS