“Köszönöm, AC Milan!” – Raoul Bellanova

Raoul Bellanova, a Primavera saját nevelésű játékosa a közösségi oldalán búcsúzott el a Milantól, ugyanis a nyártól a francia élvonalbeli Bordeaux-ban folytatja.

Már januárban biztossá vált, hogy az olasz utánpótlás válogatott védő 13 év után távozik a Milantól. Bellanova még 2006-ban csatlakozott a piros-feketék utánpótlásához és végigjárta a korosztályos együtteseket, azonban az első csapatban nem mutatkozott be. Gianluca Di Marzio átigazolási szakértő szerint a Bordeaux a télen 1 millió euróért vásárolta meg Bellanovát és a szezon hátralévő részére kölcsönadta a milánóiaknak. Di Marzio arról számolt be, hogy a klubnak visszavásárlási opciója lesz a jobbhátvédre.

Bellanova az Instagramon közzétett érzelmes bejegyzésével búcsúzott el a Milantól.

“Ezek a színek örökre bennem maradnak. 6 éves voltam, amikor megérkeztem. A Milan felemelt engem, éretté tett és ezáltal olyan emberré váltam, aki ma vagyok. Nem könnyű szavakkal leírni, hogy mit éreztem ezekben az években. Leírhatatlan érzelmekkel lettem gazdagabb, amelyeket örökre a szívembe zártam. Ünnepeltem, szenvedtem, sírtam és mindenre büszke vagyok, amit Milan mezben vittem véghez. Ma nem csak távozom attól a csapattól, amely felemelt engem, hanem itt hagyom az életem egy részét is. Az otthonomat, a kiindulási pontot.” – olvasható Bellanova bejegyzése.

“Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek: az edzőközpont dolgozóitól kezdve, a menedzsereken, az edzőkön keresztül a csapattársaimig. Köszönettel tartozom a családom és mindenkinek, aki közel állt hozzám.”

“Most eljött a búcsú ideje. Köszönöm, AC Milan! Örökre a szívemben maradsz.”

Bellanova három szezon alatt 70 mérkőzésen lépett pályára a Primavera csapatban.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS