A Győzteseket és az SO-t ünnepeltük Szombathelyen

A Győztesek Napja-30 éves a Speciális Olimpia” jubileumi ünnepségsorozat első állomásának eseményeit Szombathelyen rendeztük meg május 18-án, szombaton.

A segítés városában kaptunk lehetőséget a születésnapi ünneplésre, bemutatkozásra. A gála társszervezője és támogatója Szombathely önkormányzata volt. A rendezvény az MSOSZ sportolóinak életét bemutató „Teljes Élet Titka” című fotókiállítás megnyitójával kezdődött a Savaria Mozi aulájában. A programok a város Fő terén folytatódtak, ahol a sport- és színpadi rendezvények párhuzamosan zajlottak majd egészen 22 óráig.
Bemutatkoztak a MSOSZ szakágai, lehetett asztaliteniszezni, erőemelni, kosárlabdázni, focizni, tollaslabdázni, görkorcsolyázni, kézilabdázni, judozni, floorballozni is, de meg lehetett ismerkedni a sível, a padlóhokival, a hófutással is. Népszerűnek bizonyult kézműves sátrunk és az ingyenes melanoma szűrést-tanácsadást felvonultató program is.
A fitnesz világbajnok, Egyesített Fitnesz Program koordinátor Kállai Ildikó mozgatta meg a sportprogramokban résztvevőket egy zenés bemelegítéssel. Ismét nagy népszerűségnek örvendett a Fáklyás Futás, amely egyfajta demonstráció az integrációért. Ebben a programban Koczka Tibor alpolgármester, Bánhegyi Adrienn világbajnok kötélugró, Csillag Tünde világkupa ezüstérmes tornász és Huzlinger István speciális olimpikon, Világjátékok aranyérmes atléta futott az élen és vezette a tömeget.
Tanítványaival együtt színpadi bemutatót is tartott, valamint közreműködésével támogatta az integrációs törekvéseket a Világkupa ezüstérmes tornász Csillag Tünde is. A Győztesek Napján, a nagyszínpadon üdvözölhettünk szombathelyi, kőszegi és zsirai előadókat is. Így fellépett a Galaxy Rock & Roll Klub, a Dr. Nagy László EGYMI integrált művészeti és zenei csoportja, kórusa, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. Torna Szakosztálya, a West Side TSE, a zsirai intézmény néptáncosai, az Energy Dance Sport Egyesület, a Kőszegi Kötélugrók, Ritchie King bűvész, a Savaria Breakers Tánccsoport és a Movement Academy is.
Színpadra lépett DJ Dominique, de szórakoztatta a közönséget Lola, Gáspár Laci, Havasi Gábor, DJ Lupy és Hevesi Tamás is.

 

A képre kattintva galéria nyílik:

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS