A Wolves nyerte a fővárosi derbit és első kiemelt lett

A Kijev és a Fehérvár is győzni tudott a Maker’s Mark Hungarian Football League 4. fordulójában.

Az elmúlt hétvégén több nagy téttel bíró meccset rendeztek a HFL-ben, amely már két csapat alapszakaszi helyezéséről is döntött. Szombaton a Fehérvár Enthroners próbált javítani a találkozó előtt még nyeretlen Miskolc Steelers otthonában.

60838335_2708786672528730_6161956929229815808_n

Az Acélosok hazai pályán mindenképp meg akarták szerezni első sikerüket a szezonban. Ám a Koronázók ezt meg akarták akadályozni. Nem kellett túl sok idő ahhoz, hogy vezetést szerezzenek a vendégek, Ryan Tuiasoa 65 yardos futása megadta nagyon hamar az alaphangot a fehérmezeseknek (0-6). Azonban nem kellett sokat várni a következő TD-re, Tóth Nándor közel félpályás elkapott touchdownja már két labdabirtoklásnyira növelte a Fehérvár előnyét (0-13). Az első negyedben azonban nem állt meg az Enthroners, Bakonyvári Patrik is feliratkozott a pontszerzők névsorába (0-21). A Steelers egyelőre tehetetlen volt, hiszen a passzjáték mellett a futások levédekezése sem ment a védelemnek. A második játékrészben pedig csak rosszabb lett a helyzet a hazaiak számára. Zách mezőnygólja után Tuiasoa és Novakov Dávid szerzett egy-egy hatpontost, amivel a mercy rule is érvénybe lépett. A második félidőre már Nardai Ádám vette át Gombos Bence helyét, aki Szakácsi Ákost látta el egy pontos TD-passzal (0-44). Ám ekkor tovább tetőztek a Miskolc gondjai, hiszen Morris Carson megsérült, így Andre Whyte volt kénytelen irányítani. A vezérletével meglettek a becsületpontok, Whyte maga futotta meg a szépítést jelentő TD-t. A Fehérvár Enthroners így 44-6-ra legyőzte az Acélosokat idegenben és továbbra is harcban van az alapszakasz második helyéért.

Fotó: Enthroners facebook

Miskolc Steelers – Fehérvár Enthroners 6-44 (0-20, 0-17, 6-7, 0-0)
Pontszerzők: Andre Whyte 1 TD, illetve Ryan Tuiasoa 2 TD Tóth Nándor, Bakonyvári Patrik, Novakov Dávid, Szakácsi Ákos 1-1 TF Zách György 1 FG és 5 XP

Varga Zoltán, a Miskolc Steelers játékosedzője: Sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk a sok sérültünk miatt. És ez most nem lett könnyebb, miután Morris is a maródiak listájára került. Az eddig remeklő védelmünk most nem tudta hozni az eddigi formáját, a Fehérvár pedig ezt kihasználta és szétfutott minket. De emellett a srácokat ez a helyzet mentálisan is egy kicsit megviseli, ami érezhető volt az első két negyedben. Az első félidő utána sikerült egy kicsit összeszednünk őket, de ez már nem sokat változtatott az eredményen.

Jim Ward, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: A Wolves-meccs után fontos volt, hogy a srácoknak azt hangsúlyozzuk, hogy a múlton már nem érdemes rágódni, mert nem lehet megváltoztatni és késznek kell lenni a következő kihívásra. A kezdés kiváló volt, a játékosok jól végrehajtották azokat a playeket, amiket felvázoltunk nekik, a védelem pedig egyszerűen lekapcsolta a Steelers offense-t.

 60455279_2416808758350598_6049806421074116608_o

A hétvége legjobban várt összecsapása a két fővárosi nagyágyú párharca volt vasárnap. Mindkét csapat kiváló védelemmel rendelkezik, amelyet az alapszakaszban bizonyítottak. Ám hasonló módon mindkét offense-nek voltak gyengébb periódusai már a bajnokság során. Ezen a találkozón is a védelmek brillíroztak, a támadósorok pedig nem annyira. A mérkőzésen először Váry Tamás, a Kolomposok irányítója adta el a labdát. Passzára Marcus Brown csapott le. A Farkasok azonban nem tudtak élni az adandó lehetőséggel. Ez egy punt-háborút is elindított egyben. A negyed végén viszont mégis megszülettek az első pontok, Váry átadását az idén remek formában játszó Mészáros Márton váltotta touchdownra (7-0). A második játékrészben a Wolves offense sokat hibázott, de emellett Bencsics Márknak sem volt meg a kellő összhang az elkapókkal. Nem mellesleg a Kolomposok védelme folyamatosan megnehezítette helyzetét, amelyet a három második negyedbeli sack is mutat. A 7-0-s hazai előny maradt a szünetre, bár a Cowbells-nek volt esélye arra, hogy növelje a fórt, ám Zax Norbert field goalja sikertelen volt. A harmadik játékrész nem hozott túl sok izgalmat, igaz, a Farkasok Benjamin Lyons mezőnygóljával szépíteni tudtak (7-3). Az utolsó játékrészre fordulva a feszültség is fokozódott, de a Wolves megfordította az állást Storcz András elkapásával (7-9). Ekkor még volt bőven ideje a hazai együttesnek, hogy pontokat szerezzen. Azonban Váry kétszer is eladta a labdát. Egyszer Ágota Balázs, egyszer pedig Marcus Brown szedte le az átadását. Utóbbi az utolsó playnél történt, így a Farkasok nagy küzdelem árán, de győztek és első kiemeltek lettek az alapszakaszban, míg a Kolomposoknak még meg kell harcolniuk a második helyért a Fehérvár Enthroners-zel.

Fotók: Szabó Péter

Budapest Cowbells – Budapest Wolves 7-9 (7-0, 0-0, 0-3, 0-6)
Pontszerzők: Mészáros Márton 1 TD, Zax Norbert 1 XP, illetve Storcz András 1 TD, Benjamin Lyons 1 FG és 1 XP

Troy Baker, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Nagyon kemény meccs volt, mindkét védelem kiemelkedően teljesített. Ahogy korábban említettem, nüánszok fognak dönteni. És ez is lett. A végén két eladott labdánk volt, de emellett kimaradt egy field goalunk is. Sajnos az a hét pont tudtam, hogy nem lesz elég a győzelemhez. A védelmünk viszont káprázatosan teljesített, mindössze kilenc pontot engedett a bajnokság egyik legjobb offensének. Nyilván nem ilyen eredményt szerettünk volna elérni, de nem lógathatjuk a fejünket, ki kell javítanunk a hibáinkat.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Egy szoros és kiélezett meccsre számítottam és ezt meg is kaptam. Bár a játék nem volt szép. A védelmünk kifejezetten jól teljesített, de a támadósorunk sokat hibázott és több büntetést is kapott. A Cowbells a meccsen is bizonyította, hogy nem hiába rendelkezik az egyik legjobb védelemmel a bajnokságban. Annak viszont örülünk, hogy első kiemeltek lettünk, mert most több időnk is lesz majd készülni az elődöntőre. A következő meccsen pedig fontos lesz az is, hogy jó játékkal tudjunk hangolni a rájátszásra.

 60465751_2339763319642574_281395055959212032_o

A fejlődésben lévő Győr Sharks a formába lendülő Kijev Capitals-t fogadta Nyúlon. Az első félidőben a két csapat ki-ki meccset játszott. Egészen a második negyedig kellett várni az első pontokra, ami a Capitals-nak jött össze Dmytro Serbin elkapásával (0-7). Viszont a Cápáktól jött azonnal a válasz, Dustin Hawke Willingham nagy nyomás alatt egy majd félpályás passzt eresztett meg az end zone felé futó Andres Fernandez felé, aki nyakán a védővel touchdownra váltotta az átadást (7-7). A harmadik játékrészben is kiélezett csatát vívott egymással a két alakulat, de az ukrán együttes visszaszerezte a vezetést Troy Rice elkapásával (7-14). Ezt követően pedig egy győri punt után Kulyk Mykhailo nagy visszahordásával két labdabirtoklásnyira nőtt a Kijev előnye: 7-20. Ez maradt a végeredmény is, amellyel a Capitals már biztosan a negyedik helyen végez az alapszakaszban.

Fotó: Szigetköz Fotóműhely

Győr Sharks – Kijev Capitals 7-20 (0-0, 7-7, 0-13, 0-0)
Pontszerzők: Andres Fernandez 1 TD, Horváth Balázs 1 XP, illetve Dmytro Serbin, Troy Rice, Kulyk Mykhailo, 1-1 TD, Oleksandr Melnychuk 2 XP

Dustin Hawke Willingham, a Győr Sharks vezetőedzője: A vereség ellenére szerintem a csapat mostjátszott a legjobban. Stabil teljesítményt nyújtottak a srácok egy nagyon erős Kijev ellen. Az egyetlen gond az volt, hogy vezetőedzőként, offensive koordinátorként és irányítóként nem tudtam kellően segíteni a csapatomat. A srácokon viszont egyértelműen látszanak a fejlődés jelei. Ezen az úton kell haladnunk, dolgoznunk a hibáinkon, hogy a playoffra készen álljunk.

Georgiy Verbenko, a Kijev Capitals csapatmenedzsere: Ez egy nagyon értékes győzelem volt számunkra. Nehéz mérkőzés volt, az offense többször bele is hibázott, de a defense megint remekelt. Azonban az első félidőben sokszor úgy éreztem, hogy görcsös volt a játékunk. Most biztos negyedikek vagyunk, de mindent megteszünk majd, hogy elődöntőbe jussunk.

Forrás: http://mafsz.org – RSS