Maldini marad; egy új sportigazgató érkezhet

Úgy tűnik, hogy Paolo Maldini marad és technikai igazgatóként átveszi Leonardo pozícióját.

Leonardo egy héttel ezelőtt nyújtotta be lemondását, miután nem sikerült elérni a Bajnokok Ligája-indulást. A klub elfogadta a döntését, így a brazil szakember a visszatérése után egy évvel távozott a Milantól.

Tavaly nyáron éppen Leonardo hívására csatlakozott a klub vezetőségéhez Maldini, aki valószínűleg maradni fog. Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója felajánlott neki egy sokkal nagyobb hatáskörrel bíró, kiemelt és központi szerepkört a vezetőségben. Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Maldini elfogadja az ajánlatot és ő lesz a Milan új technikai igazgatója – azaz gyakorlatilag átveszi Leonardo helyét.

Maldini rövid hétfői nyilatkozata az újságíróknak: “Az érzések mindig pozitívak. Részemről mindig nagy a rendelkezésre állás és mindig optimista vagyok. Még nincs itt az ideje annak, hogy felfedjük a dolgokat, de tárgyalunk a klubbal.”

A MilanNews szerint nincs kétség Maldini jövője felől és maradni fog, azonban a klub előbb szeretné betölteni az összes hiányzó pozíciót a vezetőségben, majd ezt követően érkezik a hivatalos bejelentés. Maldini mellé vélhetően érkezni fog egy sportigazgató (mivel ő nem rendelkezik sportigazgatói képesítéssel – a szerk.), valamint egy olyan személy, aki a technikai részleg irányítását viszi.

Így nézhet ki a Milan új menedzsmentje Leonardo távozását követően.

Az olasz sportsajtó összeszedte azokat a neveket, akik esélyesek lehetnek a Milan sportigazgatói posztjára:

Igli Tare: jelenleg a Lazionál dolgozik ezen a poszton. Állítólag ő az első számú jelölt, Lotito, a rómaik elnöke azonban ragaszkodik az albán maradásához.

Giovanni Sartori: az Atalanta sportigazgatója a bergamóiak nagy menetelése révén került célkeresztbe. Korábban a Chievonál dolgozott.

Riccardo Bigon: a Bologna sportvezetője, korábban a Napolinál és a Veronánál is betöltötte ezt a posztot.

Carlo Osti: a Sampdoria jelenlegi sportigazgatója, korábban a Lazionál, az Atalantánál és a Leccénél dolgozott.

Ariedo Braida: őt biztosan nem kell bemutatni a Milan szurkolóknak. Korábban, 2002 és 2013 között már betöltötte ezt a pozíciót a Milannál (1986 és 2002 között ügyvezető igazgató volt), majd a Barcelona sportvezetője és játékosmegfigyelője lett.

A LEGÚJABB BEJEGYZÉSEK A MILAN HÁZA TÁJÁRÓL

Forrás: www.acmilan.hu – RSS