Vívó Eb – Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat

Vívó Eb – Bronzérmes a férfi párbajtőrcsapat
Sport Kormány

Észtország legyőzésével bronzérmet nyert a Rédli András, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Koch Máté összeállítású férfi párbajtőrcsapat a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A Dancsházy-Nagy Tamás által irányított magyar férfi párbajtőrcsapat a bronzérmet jelentő harmadik helyért állhatott ki az észtekkel szemben, amit a kvartett magabiztosan nyert meg 36-25-re. Ezzel az eredménnyel a harmadik érmet szerezte a magyar küldöttség a düsseldorfi vívó Eb-n. A kardozó Márton Anna hétfőn harmadik lett, a Pusztai Liza, Katona Renáta, Márton Anna, László Luca összeállítású női kardcsapat pedig csütörtökön ezüstöt nyert.

A versenynap elején a magyarok taktikus vívással győzték le az újdonsült Eb-bronzérmes cseheket, majd egy szorosabb mérkőzésen a világranglistán előrébb helyet foglaló olaszokat, akik két egyéni érmessel álltak ki. Ezután került sor a legkiélezettebb összecsapásra az oroszok elleni elődöntőben, amely 23:23-nál hosszabbítással folytatódott, de az utolsó találatot nem a magyarok adták, így 24:23-ra az oroszok győztek, ezzel elmaradt a döntő és az Eb-arany. De az érem így is szépen ragyog!

“Azt hiszem, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a nap folyamán, és borzasztó kellemetlen csapatokat tudtunk megverni. Örülök ennek a bronzéremnek, sokat jelent a kvalifikáció szempontjából, sokat jelent ennek a csapatnak önbizalom szempontjából is, erre lehet építkezni. Nyilván éremért jöttünk erre az Európa-bajnokságra, de nagyon örülünk, hogy egy nagy, kiegyensúlyozott és erős mezőnyben sikerült ezt megvalósítanunk” – összegzett Rédli András olimpiai bronzérmes és világbajnok vívónk.

Forrás, fotó: hunfencing.hu, MTI/Illyés Tibor