A klub Juan Matával erősítene a télen

A hírek szerint a Milan januárban a Manchester United játékosával erősítené meg a támadósorát.

Zvonimir Boban, a Milan igazgatója nemrég egy nyilatkozatában elismerte, hogy a csapatnak nyilvánvalóan szüksége lenne néhány tapasztaltabb, idősebb játékosra. Jelenleg a keret átlagéletkora 25,6 év, ami a második legalacsonyabb szám a Serie A-ban. Érdekesség, hogy mindössze három olyan játékos van a csapatban, aki már betöltötte a 30. életévét, nevezetesen Pepe Reina, Lucas Biglia és Giacomo Bonaventura.

A Milan januárban stratégiát vált és megpróbálkozhat néhány tapasztalt játékos szerződtetésével. A Calciomercato szerint az egyik jelölt Juan Mata lehet a támadó-szekció megerősítésére. A 31 éves spanyol világ- és Európa-bajnok játékos támadó-középpályásként illetve bal szélső és jobb szélső támadóként egyaránt bevethető.

Mata szerződése 2021 nyaráig szól a Manchester United együttesével, azonban a portál megjegyzése szerint a spanyol válogatott játékos nyitott lehet a váltásra.

Mata a Real Madrid utánpótlásában nevelkedett, majd 2007 és 2011 között a Valenciában játszott. Ezt követően a Chelsea-hez szerződött, ahonnan 2014 telén csatlakozott a Manchester Unitedhez.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS