Kétszer is vezetett a Milan, ám mégis pontokat vesztett az újonc ellen

Stefano Pioli döntetlennel debütált a Milan kispadján a Lecce ellen. A piros-feketék a nagy fölény és a számtalan gólhelyzet ellenére nem tudták megszerezni a három pontot az újonc ellen, amely kétszer került hátrányba és mindkét alkalommal egyenlített.

Egy perc kellett a Milannak az első komoly gólhelyzet kialakításához: Rafael Leao kibújt két védő közül, de a laposan ellőtt labdáját Gabriel védte. A 2. percben Calhanoglu indította Leaót, aki az oldalhálót találta el. Két perc alatt két nagyobb lehetőség is adódott Leao előtt, de a befejezésekbe hiba csúszott. A 7. percben szabadrúgást végezhetett el a Lecce, azonban a sorfal blokkolt.

Tíz perc játék után kétszer is Calhanoglu veszélyeztetett: előbb kevéssel a kapu bal oldala mellé lőtt, majd egy percre rá a második próbálkozása elsuhant a kapu fölött. A 20. percben megszületett a meccs első gólja és előnybe került a Rossoneri. Biglia passza után Calhanoglu kiszorított helyzetből tüzelt kapura a tizenhatoson belül és hatalmas gólt lőtt, Gabriel nem tudta hárítani a lövést (1-0).

A Milannak az első fél órában sikerült folyamatosan nyomás alá helyeznie a Lecce kapuját. A 30. percben Gabriel szögletre tolta Suso bal alsó sarokba tartó lövését.

Az 50. percben Farias próbálkozott távolról, de Donnarumma könnyedén fogta a lövést. Hat perccel később Rafael Leao kapott jó labdát a tizenhatoson belül, de ismét az oldalhálót találta el.

A 63. percben Babacar góljával szinte a semmiből egyenlített a vendég együttes. Conti kezezése után a játékvezető tizenegyest ítélt a Lecce javára, amelyet Babacar végzett el. A Lecce csatárának tizenegyesét Donnarumma védte, de a kipattanót belőtte (1-1).

Néhány perccel később Calhanoglu szögletből a kapufát találta el, majd Kessié 11 méterről a kapu mellé lőtt. A kapott gól után kissé megzavarodott a Milan, miközben Pioli kettős cserével reagált a kapott gólra. Érkezett csereként Piatek és Krunic, míg Leao és Paquetá elhagyta a pályát. A 81. percben újra előnyhöz jutott a Rossoneri: Calhanoglu passzolt középre és a csereként pályára lépő Piatek a kapuba gurított (2-1).

Ennek ellenére nem örülhetett a Milan, ugyanis a 92. percben egy labdavesztés után Calderoni bombájával másodjára is egyenlíteni tudott a Lecce. Több gól nem született, így Stefano Pioli döntetlennel mutatkozott be a Milan kispadján.

MILAN – LECCE 2-2

Időpont: 2019.10.20. 20:45
Helyszín: Stadio San Siro, Milánó
Játékvezető: Pasqua
Gólszerzők: Calhanoglu (20.), Piatek (81.) ill. Babacar (63.), Calderoni (92.)
Sárga lapok: Biglia ill. Majer, Rossettini

KEZDŐCSAPATOK:

MILAN (4-3-3): G. Donnarumma; Conti, Musacchio, Romagnoli, Theo Hernández; Paquetà (Krunic 67.), Biglia, Kessié (Rebic 80.); Suso, Rafael Leao (Piatek 67.), Calhanoglu.

Cserék: Reina, Donnarumma A., Bennacer, Borini, Duarte, Gabbia, Rodriguez, Brescianini.

LECCE (4-3-1-2): Gabriel; Meccariello, Lucioni, Rossettini, Calderoni; Tabanelli, Tachtsidis, Majer (Petriccione 64.); Mancosu; Falco (Farias 46.), Babacar (Lapadula 82.).

Cserék: Vigorito, Riccardi, Vera, Benzar, Shakhov, La Mantia, Rispoli, Lo Faso, Dell’Orco.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Feltöltés alatt…

Forrás: www.acmilan.hu – RSS