Zlatan Ibrahimovic aláírta szerződését a Milannal

Immáron hivatalossá vált, hogy Zlatan Ibrahimovic fél évre aláírt a klubhoz.

2724 nap, azaz 7 év, 5 hónap és 15 nap. Ennyi telt el Ibrahimovic 2012-es távozása és a 2020-as visszatérése között. Azon a napon talán senki sem gondolta, hogy néhány évvel később ismét magára ölti a dicsőséges Rossoneri mezt, de végül megtörtént.

A svéd csatár gépe csütörtök délelőtt landolt Milánóban. Ibra sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat a Madonnina klinikán és elvégezte az erőnléti teszteket is.

Ibrahimovic 16:30-kor megérkezett a Casa Milanba, ahol aláírta a szerződését. A klub főhadiszállása előtt több száz Rossoneri szurkoló várta a visszatérő klasszist, aki a kontraktus aláírása után Milanello felé vette az irányt, A megegyezés értelmében Zlatan a szezon végéig – 2020. június 30-ig kötelezte el magát és a szerződése az idény végén az opció alapján további 1 évvel meghosszabbítható.

A klub bejelentette, hogy Ibra a 21-es mezszámot fogja viselni ebben a szezonban.

A svéd csatárnak nagyszerű emlékei vannak a Milanról, hiszen 2010 és 2012 között eredményes időszakot töltött a piros-feketéknél. Ibra 85 tétmeccsen 56 gólt és 24 gólpasszt jegyzett, valamint oroszlánrészt vállalt a 2011-es Scudetto és Olasz szuperkupa megnyerésében.

Ibrahimovic a MilanTV-nek: “Célom, hogy segítsek a klubnak és a csapatnak javítani a helyzeten. Személy szerint a lehető legjobb formámat akarom nyújtani. Első kapott üzenet? Mindenki nagyon boldog volt, rengeteg üzenetet kaptam. Emlékek? Nagyon sok szép emlékem van a Milanról, csak pozitívak. Ez egy nagyszerű klub, egy nagyszerű csapattal és egy nagyszerű San Siróval. Mezszám? Ez az idősebb fiam száma. Megmutattam nekik a szabad mezszámokat és ők a 21-est választották. Zlatan olyan volt fiúként, mint most apaként. Ám most még éhesebb, még lelkesebb és még magabiztosabb vagyok. Maldini és Boban? Az elmúlt 2-3 hétben többet beszéltem velük, mint a feleségemmel. Minden jól ment, hiszen itt vagyok.”

Ibrahimovic interjúja a megérkezését követően itt olvasható el.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS