A Milan egy félidőt focizva kétgólos előnyről bukta el a milánói derbit

A Milan 45 perc játék után kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre a 225. Derby della Madonninán, azonban a második játékrészben az Inter megfordította a mérkőzést.

Az első próbálkozást a Milan neve mellé jegyezhettük fel: a 2. percben Ibrahimovic tüzelt a kapu fölé. A 9. percben nagyon közel került a vezetés megszerzéséhez a vendég együttes, azonban Calhanoglu távoli lövése a kapufán csattant. A 19. minutumban Godin egy szöglet után veszélyeztetett, de a fejese elsuhant Donnarumma kapuja mellett.

A 24. percben Donnarummának kellett védenie és Vecino középre tartó lövését hárította. A piros-feketék részéről a jelentős labdabirtoklási fölény és a veszélyesebb támadójáték meghozta eredményét: a 40. percben Ibrahimovic megnyerte a párharcot Godinnal szemben és Rebicnek már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát (0-1). Öt perccel később jött a következő találat, egy szöglet után növelte előnyét a Milan, miután Kessié továbbtett labdáját Ibrahimovic fejelte a kapuba (0-2).

A második félidő elején rendesen bekezdett az Inter. Az 51. percben Brozovic kapásból szépített, majd két perccel később Vecino volt eredményes, amellyel egyenlítettek a kék-feketék (2-2).

A 67. percben Ibrahimovic próbálkozhatott távolról szabadrúgásból, de a lövése kissé elkerülte a kaput. Három percre rá megszerezte a vezetést az Inter: Candreva szögletből ívelt középre és De Vrij a tizenegyespont magasságából a kapu bal oldalába fejelt (3-2).

A hajrában előbb Eriksen, majd Ibrahimovic is eltalálta a kapufát, de a végeredményt a 93. percben Lukaku állította be és az Inter 4-2-re megnyerte a milánói derbit.

INTER – MILAN 4-2

Időpont: 2020.02.09. 20:45
Helyszín: Stadio San Siro, Milánó
Játékvezető: Maresca
Gólszerzők: Brozovic (51.), Vecino (54.), De Vrij (70.), Lukaku (93.) ill. Rebic (40.), Ibrahimovic (45.)
Sárga lapok: Vecino, Skriniar, Barella, Lukaku ill. Kessié, Conti

KEZDŐCSAPATOK:

INTER (3-5-2): Padelli, Godin, De Vrij, Skriniar, Candreva (Moses 80.), Vecino, Brozovic, Barella, Young (Biraghi 95.), Sanchez (Eriksen 72.), Lukaku.

Cserék: Handanovic, Stankovic, Sensi, Ranocchia, Asamoah, Borja Valero, Esposito, Agoume, D’Ambrosio.

MILAN (4-4-1-1): G. Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernández, Castillejo (Rafael Leao 80.), Kessié (Paquetá 81.), Bennacer, Rebic (Bonaventura 84.), Calhanoglu, Ibrahimovic.

Cserék: Begovic, A. Donnarumma, Calabria, Gabbia, Laxalt, Musacchio, Biglia, Brescianini, Saelemaekers.

ÖSSZEFOGLALÓ:

Hamarosan…

Forrás: www.acmilan.hu – RSS