“1987-ben Aranylabdát érdemeltem volna Gullit helyett”

Paulo Futre, a Porto és az Atletico Madrid egykori középpályása szerint 1987-ben neki kellett volna megnyernie az Aranylabdát és úgy véli, hogy Silvio Berlusconi keze is benne volt abban, hogy Ruud Gullit lett a győztes.

1987-ben Gullitot választották az év legjobb játékosának Európában 106 szavazattal, a második Futre lett (91 szavazat), míg a harmadik Butragueno (61 szavazat). Futre igazságtalanságnak érzi, hogy Bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) győztesként nem ő nyerte meg abban az évben az Aranylabdát.

“Versenyben voltam az Aranylabdáért és azt gondoltam, hogy megnyerhetem a díjat. Végül Gullit lett a győztes, aki a Milan új szerzeménye volt a holland bajnokságból, én pedig második lettem. Bajnok volt és egyértelműen megérdemelte, hogy Aranylabdát nyerjen, de nem abban az évben.” – mondta Futre.

“Abban az esztendőben csak egy holland bajnokságot nyert és mindössze néhány hónapja igazolt a Milanhoz. Berlusconi mindent megtett, amit csak tudott, hogy a holland csillaga nyerje az Aranylabdát. Megnyertem a BEK-et a Portóval és pályafutásom legjobb mérkőzését játszottam a fináléban.”

“Az egyik különösen furcsa szavazat egy portugál újságírótól jött, akitől egész életemben nem kaptam magyarázatot erre. Személy szerint csak azt tudom mondani, hogy a BEK-trófea a holland bajnoki címmel szemben. Őszintén szólva nem tudom, hogy mit kellett volna még tennem abban az évben, hogy megérdemeljem az Aranylabdát.”

Gullit 1987 nyarán szerződött a Milanhoz a PSV Eindhoventől és 7 szezont húzott le a piros-feketéknél, ahol 171 tétmeccsen 56 alkalommal volt eredményes.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS