A változás szele Pápára is befújhat

image

Kedden a kieső helyen telelő Lombard FC is megkezdte a felkészülést a 2011/2012-es bajnokság tavaszi szezonjára.

Bár az utolsó előtti helyen áll a Pápa, de mindössze négy pont a lemaradása a kilencedik helyezett Ferencvárossal szemben, így korántsem érdemes temetni az ősszel komoly mélyrepülést bemutató sárga-feketéket. 

A változások már 2011-ben elkezdődtek amikor Véber György helyett Bene Ferenc ült le a csapat kispadjára. Bár az új trénerrel még pontot sem gyűjtött a Lombard, talán épp idejében jött a téli szünet, és még sikerül visszakapaszkodniuk a középmezőnybe. A játékoskeret jelentősen átalakulhat, hiszen többen távozhatnak, de lesznek érkezők is, sőt már van is. Az újpesti nevelés Balogh Balázs a finn KuPS Kuopio gárdáját hagyta ott a Pápa kedvéért, számol be róla az együttes hivatalos honlapja, de Bene Ferencékkel készül a Pápa második csapatához tartozó több fiatal is (Csepregi Tamás, Dóczi Krisztián és Markek Tamás).

Rajtuk kívül Mészáros Márk, a Nyíregyháza játékosa is részt vett az első tréningeken, de szerződtetése még nem biztos. A sérüléséből felépülő Gyömbér Gábor és Dlusztus András egyelőre külön munkát végez. A két győri kölcsönjátékos Giorgi Ganugrava és Lasa Totadze, azonban már nem Pápán kezdi meg az alapozást, hiszen mindketten visszatértek az ETO-hoz.