Kondás Elemér az év edzője

image

Persze nem alaptalanul. A DVSC veretlenül, négy pont előnnyel vezeti a bajnoki tabellát, és szintén vereség nélkül áll a Magyar Kupában, valamint a Ligakupában is. Kondás Elemér csapata 17 mérkőzés óta nem kapott ki az NBI-ben, ez pedig rekord. A klub történelmében nem volt még ilyen hosszú veretlenségi széria.
A díjátadó alkalmából a dehir.hu-nak nyilatkozott Kondás Elemér, melyben a debreceni siker titkairól is beszélt:
 „A legjobban az eredmény tudja motiválni a játékosokat. Az eredmény eredményt szül. en azt szoktam mondani, hogy a legjobb gyógyszer a győzelem. Hogy feltaláltunk-e valamit? Megvannak a módszereink. A fizikális felkészítésre, a mentális felkészítésre, de nyilván kell hozzá, hogy olyan játékosok vannak a keretben, akik éhesek a sikerre. Szépen dolgoznak, nem kell őket külön noszogatni.

Emiatt komoly nehézséget okozott az őszi szezon első mérkőzésén kijelölni azt a 11 játékost, aki a kezdőt alkotta. Utána nyilván az eredmény már hozta magával a folytatást, mert győztes csapaton csak minimálisan változtattunk, de az első meccsre nehéz volt kijelölni a 11-et. Azt is mondhatnám, hogy azoknak a játékosoknak szerencséjük volt, akik bekerültek, de a szerencséért meg kell dolgozni. Aztán voltak, akik éltek a lehetőséggel és voltak, akik nem. Óriási előny, hogy a játékosok igazi csapatot alkotnak. Nem a kezdő 11, az egész keret egy csapat. es ez is fontos, mert tudjuk nagyon jól, hogy sok jó játékos még nem csapat. Viszont ha tudnak együtt dolgozni és kiegészítik egymást, egy irányba húznak, akkor nagy dolgokra lehetnek képesek. Ha egyfelé tolják a szekeret, márpedig úgy néz ki, a Lokinál ez megvan.

Szeretnék újra megérezni a siker ízét, amiben néhányuknak már volt része, a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában szerepelni, és hát tesznek érte” – mondta Kondás Elemér, majd az átigazolási politikáról is szót ejtett: „A játékoskerethez kell alakítani a csapat játékát, de ez fordítva is igaz lehet: olyan játékost kell igazolni, aki beleillik a rendszerbe. Mert a Lokinak megvan a saját játéka: mi túlnyomórészt ezt a rövid passzos, kombinatív játékot játsszuk. Tehát ez oda-vissza működik. Ezért fontos az átigazolásoknál ezt is figyelembe venni. Az nem elég, ha valaki jó játékos, illeszkednie kell a rendszerbe, mert ha ez nem sikerül, akkor hiába igazoltuk le. Mint ahogy volt is erre számos példa az elmúlt években. Anélkül, hogy neveket mondanék, hiába volt valaki meghatározó ember az előző csapatában, vagy gólkirály, itt egyszerűen nem tudott kibontakozni, mert nem illett a rendszerbe.”