A Pirelli tesztautót keres

image

A Pirelli szeretné már 2013-as abroncsait fejleszteni, de nem rendelkezik megfelelő tesztautóval.
Az olasz vállalat több csapattal folytat tárgyalást egy megfelelő autóról, a 2009-es Toyota TF109-cet szeretnék lecserélni. Ám a Pirelli motorsport igazgatója, Paul Hembery elmondta, a csapatoknak vonakodnak, mert nem szeretnék, ha bármelyik alakulat előnybe kerülne azzal, hogy 2011-es autójukat használnák tesztelésre. 
Annak ellenére ez a helyzet, hogy a csapatok között a Pirelli minden adatot megoszt és saját tesztpilótát használ a munkára. 
"Voltak olyan feltételezések, hogy módosítjuk a 2009-es Toyotát, de az autó most egy múzeumban van, ennek a dolognak nem lenne realitása" – közölte Hembery. "Még nem tudjuk pontosan, mi lenne a megfelelő választás. Szeretnénk egy 2011-es autót szerezni valakitől, nem igazán érdekel minket, kitől. Szeretnénk precízen tesztelni és egy új autóval dolgozni. Megértjük a csapatok álláspontját, hiszen nem szeretnének senkinek előnyt adni, de egy pillanatban meg kell hozni a döntést, mert senki nem bízik majd bennünk, ha a dolgok rosszul mennek és nem használhatunk megfelelő autót." 
A csapatokkal már folynak a tárgyalások és a Pirelli szeretne következetes lenni. De Hembery beismerte, lehetett volna közvetlenül egy csapattal szerződést kötni, a többi alakulat beleegyezése nélkül. 
"Ez lehetséges" – válaszolta Hembery, amikor arról kérdezték, a Pirelli vásárol-e autót egy csapattól. "Nem egy csapat iránt érdeklődünk, a munkánkat szeretnénk végezni. erdekes elgondolásaink vannak 2013-ra, de még dolgozni kell rajta. Sokat kell dolgozni a szimulátoron és talán a csapatokkal is szimulációs munkát végzünk, feketedobozt és 20 keveréket kapnak és arra kérjük őket, próbálják ki ezeket. Nem zárom ki ennek lehetőségét, biztos vagyok benne, elfogadják a felkérést. De a gumik véglegesítését illetően, különösen ami a keverékeket illeti, számos edzésen kell részt venni. Talán három elég is lesz, csak a véglegesítési munkára. Megoldjuk, biztos vagyok benne."