Kineveti Haye-t a két Klicsko-fivér

image

Csattanós választ adtak David Haye-nek a nehézsúlyú bokszvilágbajnok Klicsko testvérek. Szerintük a lúzer brit jócskán túlértékeli magát, esélye sincs rá, hogy kiálljanak ellene.
Hiába ígérte meg a mamának az összes nagy bokszszervezet nehézsúlyú vb-övét (WBO, WBA, IBF, WBC) birtokló Vitalij és Vlagyimir Klicsko, hogy sosem mérkőzik meg egymással, Tirolban mégis ringbe szálltak. Igaz, csak egy kis árnyékboksz erejéig, a közös edzőtáborban ugyanis mindketten soron következő meccsükre koncentrálnak, Vitalij a Derek Chisora, Vlagyimir meg a Jean-Marc Mormeck ellenire. (Vlagyimir ellenfelét még Haye is kiütötte, ami az alábbi nyilatkozat fényében bizony érdekes.)
David Haye viszont szóba sem jöhet náluk. Pedig korábban nagy volt a hírverés egy nyári címmérkőzés körül, amit az idősebb Klicskóval kezdett egyeztetni a brit bunyós stábja. 
– Olyan távol állnak az álláspontjaink, hogy esély sincs arra, hogy összejöjjön ez a meccs – mondta Klicskóék menedzsere, Bernd Bonte. – Haye egyszerűen már nem ér annyit, amennyi pénzt kér. Vitalij még ennél is tovább megy, és egyszerűen nem tartja méltó ellenfélnek a tavalyi visszavonulását felrúgni szándékozó bunyóst. 
– Haye megpróbálja majmolni Muhammad Alit az állandó szájalásával. A különbség csak az, hogy Ali a ringben beváltotta a korábbi ígéreteit, míg Haye-nek csak a dumája nagy. Nem tartom őt igazi kihívásnak, sem a saját, sem a testvérem számára, ezért nem is érdekel bennünket tovább.