Cole kedvet kapott az edzői munkavégzésre

image

Nem kizárt, hogy Joe Cole edzőként dolgozik tovább, ha egyszer befejezi az aktív futballt.
Jelenleg labdarúgóként ugyan még nagy hasznára van francia csapatának, a Lille-nek az angol Joe Cole, de úgy érzi, hamarosan döntenie kell arról, hogyan folytatja életét. A 30 éves középpályás elmondta, amit Franciaországban lát, az meggyőzte arról, hogy az edzői szakma egy igenis szép kihívás.
– Néha tátott szájjal figyelem Rudi Garcia edzőmet, azt, hogy mennyire jól átlátja a pályát, hogy milyen kiválóan megtalálja a hangot edzőtársaival és a futballistáival is – nyilatkozta Joe Cole. – es ha valóban szakvezetőként folytatom, akkor megpróbálok egy nagy rejtélyt is megfejteni.
Cole-nak tudniillik sehogyan sem megy a fejébe, hogy a kontinentális Európa csapatai mennyivel többet birtokolják a labdát az angol együtteseknél.
– Meglehet, hogy jó az angol bajnokság színvonala, de feltűnően hamar labdát veszítenek a játékosok – közölte megfigyelését Joe Cole.
Felemlegette, hogy például a macedón-angol Eb-selejtező mérkőzésen a hazaiak 60, az angol válogatott pedig csak 40 százalékban birtokolta a labdát.
– Nem értem, hogy amikor olyan nagyságok futballoztak, futballoznak angol nemzeti színekben mint amilyen David Beckham, Steven Gerrard, Frank Lampard vagy éppen Wayne Rooney, akkor miért kell olykor valósággal nyomoznunk a labdát meccs közben…?