Valenciában teszteltek Coronelék

image

A hét elején először tesztelt hazai pályán kívül a ROAL Motorsport csapata – két napig Valenciában tréningeztek.
„Nagy szükségünk volt erre a tesztre, hiszen már ideje felébrednünk a hibernált állapotunkból” – nyilatkozta a csapatfőnök, Roberto Ravaglia.
Az olasz csapat mindkét pilótájának, Tom Coronelnek és a WTCC mezőnyében újoncnak számító Alberto Cerquinak is megadatott az a lehetőség, hogy hosszabb időt töltsön el az új BMW 320 TC volánjánál.
„Tom 500, míg Alberto 400 kör körül teljesített a két nap folyamán – folytatta Ravaglia. – Nagyon fontos alkalom volt ez most Albert számára, hiszen először próbálhatta ki, milyen is egy WTCC autót vezetni. Mindent egybevetve nagyon jól teljesített, képes a fejlődésre. Biztos vagyok benne, hogy már az első, monzai futamon is jól fogunk teljesíteni.”
A korkülönbség Coronel és Cerqui között 20 év. „Ez nem fog problémát jelenteni – árulta el Ravaglia. – Tomnak sokkal fiatalosabb a mentalitása, mint egy negyvenévesnek, és könnyen szót lehet vele érteni. Most mindössze csak annyi köztük a kommunikációs probléma, hogy Alberto még nem teljesen beszél jól angolul. De ezt a hiányosságát gyorsan pótolni fogja, és biztos vagyok benne, hogy Tom mellett nagyon szép eredményeket fog elérni.”