Gillan: Az új autónk egyértelmű előrelépés

image

Mark Gillan és az egész Williams istálló biztos benne, hogy az idei FW34-es konstrukciójuk egy sokkal jobb autó lesz, mint amilyen a tavalyi csak 5 pontra képes FW33-as volt.
„Határozottan egy előrelépés” – nyilatkozta a csapat új autójáról az Autosportnak, Mark Gillan. „Egyértelműen egy nagyon különböző autó, így nagyon sok dolog van, amit még meg kell vizsgálnunk és ki kell aknáznunk, mert tavaly nem tudtuk a szokásos utat bejárni az autónk viselkedése, vagy az abroncs használata miatt. Az azonban nyilvánvaló, hogy az új autónk nagyon más, de azért biztosan vannak területek, ahol még fejlődnünk kell. A beállítások vizsgálata még eltarthat egy ideig, és ez az, amit a következő teszteken meg is fogunk nézni. Néha az autó nem tűnik jónak bizonyos területen, de vannak olyan területek, amik nem számítanak nagyon. Mást területeken azonban, mint az alacsony sebességnél, ahol a legtöbbet nyerheted egy kör során (nagyon fontos az autó viselkedése), így itt mindig meg kell próbálnod javulni.”
Gillan szerint a Williams az új Renault erőforrásoknak köszönhetően is jobb helyzetben van az idei szezonban. „Ez nagyon jó, nagyon pozitív. A Renault egy nagyon hatásos motor.”
A Williamsnél Bruno Senna teljesítményével is elégedettek, aki Jerezben a legszorgalmasabb pilótaként 250 kört teljesített. „A mi oldalunkról azt tudom mondani, hogy nagyon elégedettek voltunk az ő kiegyensúlyozottságával. Nyilvánvaló, hogy még tanulnia kell az autót, de a visszajelzései kitűnőek, nagyon precízek. Az új perspektíva pedig mindig nagyon hasznos, ezért az ő kikérdezése kétszer olyan hosszú időbe telt, mint általában, ami összességében nagyon, de nagyon jó volt.”