Sífutás: Kershaw showja, Morilov drámai veresége Lengyelországban

image

Svéd női és kanadai férfi győztest avattak a sífutók sprint világkupaversenyében a lengyelországi Szklarska Porebában. Mindkét nem küzdelmeiben nagy és drámai harc után dőlt el az első hely sorsa.
Férfi és női sprintversenyt rendeztek a világkupában pénteken Szklarska Porebában. A lengyelországi település először adott otthont vk-versenynek, elsősorban Justyna Kowalczyk nagyszerű eredményeinek köszönhetően döntött úgy a Nemzetközi Síszövetség (FIS), hogy bekerül a naptárba.
A hazaiak kedvence nagy esélyekkel vágott neki a nők versengésében, de végül még a döntőbe sem került be, csak a 16. helyen zárt.
A győztes a svéd Ida Ingemarsdotter lett, de sikerében az is közrejátszhatott, hogy a nagy esélyes, az amerikai Kikkan Randall a rajt után elesett, és csak nagy erőfeszítések árán tudta utolérni a mezőnyt, a hajrára pedig már nem maradt elég energiája (azért a harmadik helyet megszerezte).
A férfiaknál nagy dráma zajlott le a döntőben. A táv közepénél Nyikolaj Morilov gondolt egyet, és meglógott a többiektől. Az orosz eszement tempóban síelt, és úgy tűnt, hogy a célegyenesben is megtartja előnyét. Az utolsó métereken azonban csaknem minden ereje elszállt, így a kanadai Devon Kershaw az utolsó két-három méteren befogta és megelőzte.
SÍFUTÓ-VK, SZKLARSKA POREBA (LENGYELORSZÁG)
FeRFI SPRINT (szabadstílus, 1.6 km): 1. Devon Kershaw (kanadai), 2. Nyikolaj Morilov (orosz), 3. Ola Vigen Hattestad (norvég)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA (még 9 verseny van hátra):
1. Dario Cologna (svájci) 1603 pont, 2. Petter Northug (norvég) 1199, 3. Devon Kershaw 1053
NŐI SPRINT (KLASSZIKUS STÍLUS): 1. Ida Ingemarsdotter (svéd), 2. Maiken Caspersen Falla (norvég), 3. Kikkan Randall (amerikai)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA (még 9 verseny van hátra):
1. Marit Björgen (norvég) 1813 pont, 2. Justyna Kowalczyk (lengyel) 1807, 3. Therese Johaug (norvég) 1320