Rosberg: Webber keményebb ellenfél volt Schuminál

image

Nico Rosberg szerint, annak ellenére az ausztrál Mark Webber volt eddig a legkeményebb ellenfele csapaton belül, hogy jelenleg egy hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a csapattársa a Mercedesnél.
Rosberg 2006-ban a Williams csapatnál mutatkozhatott be a Formula-1-ben, ahol a csapattársa Mark Webber volt. A Williams azonban az év végén menesztette az ausztrál pilótát, míg Rosbergnek az ezt követő években olyan pilótákkal kellett megküzdenie, mint Alex Wurz és Kazuki Nakajima. 2010-ben végül Rosberg is elhagyta az egyre inkább vergődő Williams istállót és a Mercedeshez szerződött, ahol Michael Schumacher személyében egy három év szünetet követően visszatérő hétszeres világbajnokot kapott csapattársnak, akit azonban Rosberg 2010-ben és 2011-ben is legyőzött a ponttáblázaton.
A német Sport Bild azt kérdezte Nico Rosbergtől, hogy eddig ki volt a legkeményebb ellenfele csapaton belül? „Mark Webber 2006-ban, majd Michael” – válaszolta Rosberg a kérdésre.
Rosberg abban is biztos, hogy 2012-ben is sikerül majd legyőznie a csapattársát. „Első németként nyerni az Ezüst Nyílban a legnagyobb álom a számomra.”