Világbajnok sportoló is segít Petinek

image

Egyedülálló játékot indított a Facebook-on a Hajrá Peti! Alapítvány. Népszerű emberek személyes tárgyaikkal támogatják az akciót, amelynek célja, hogy az internetezők az adójuk 1 százalékával segítsék a szervezet munkáját. A játékosok megnyerhetik például azt a Mountain Bike kerékpárt, amit Boronkay Péter kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok paratriatlonista ajánlott fel. A játék május 18-ig tart.

Varga Peti másfél éves volt, amikor félrenyelt egy szőlőszemet, majdnem megfulladt, és öt percre a klinikai halál állapotába került. Az oxigénhiány miatt elveszítette látását, megbénult és agykárosodást szenvedett. A Hajrá Peti! Alapítvány azért jött létre, hogy őt és a hozzá hasonló gyerekeket segítse a gyógyulásban.
– Peti folyamatosan külföldi kezelésekre jár, és rengeteget javult az állapota. Visszanyerte a látását, és már szellemileg is ott tart, ahol a saját korosztálya, a hatévesek. Az alapítvány segélykoncerteket szervez, és tavaly ismert magyar előadóművészek összefogásával egy klipet is készített Váltsd valóra! címmel. Eddig kilenc beteg gyereket segítettünk, és hamarosan további gyermekeket is pártfogásunkba veszünk. Az alapítvány pályázatot hirdetett, várjuk az agysérült gyerekek családjainak jelentkezését március 1-ig. A pályázatról a www.hajrapetialapitvany.com oldalon lehet több információt olvasni – mondta Nánási Péter, a Hajrá Peti! Alapítvány elnöke. 

A szervezet idén a Facebook oldalán indított játékkal szeretné felhívni a figyelmet a beteg gyerekekre, és arra buzdítani az internetezőket, hogy segítsék az alapítványt az adójuk 1 százalékával. Az ügyet ismert emberek is felkarolták. Boronkay Péter kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok paratriatlonista, az ev parasportolója szavazás második helyezettje egy dedikált Mountain Bike kerékpárt ajánlott fel a játékosoknak. 
-Megtisztelőnek érzem az alapítvány felkérését, hiszen magam is érintett vagyok. A hétköznapokban egy olyan integrált közoktatási intézményben dolgozom, ahol értelmileg és mozgásukban korlátozott gyerekekkel foglalkozunk. A növendékeink szülei hasonló problémákkal küzdenek, mint Peti szülei, ezért naponta látom, mekkora szükségük van a segítségre – mondta Boronkay Péter. Az élsportoló jelenleg Tunéziában edzőtáborozik, ahol az áprilisi, izraeli paratriatlon Európa-bajnokságra készül.

A Hajrá Peti! Alapítvány játékához Rudolf Péter színművész az Üvegtigris 2 című film csapóját, Geszti Péter előadóművész pedig egy eredeti, dedikált Rapülők pólót, egy Jazz+Az DVD-t és egy Gringo Star CD-t adományozott. Váczi Eszter énekesnő egy dedikált CD-csomagot ajánlott fel az eddig megjelent lemezeivel, míg Gerendás Péter előadóművész egy dedikált Fender akusztikus gitárral segíti a játékot, amely 2012. május 18-ig tart.

hajra_peti_nyeremenyjatek.jpg

További részletek:
http://www.hajrapetialapitvany.com/?page=nyeremenyjatek
http://www.facebook.com/hajrapetialapitvany?sk=app_364765920201296