Luca Rosetti a Török Bajnokságban

image

Luca Rosetti és a sportmenedzsmentjét végző United Business szerződést kötött a Pegasus Racing-gel, a SKODA Turkey-Yuce Auto kooperációjával, miszerint a versenyző a 2012-es évben a Török Rally Bajnokságban fog rajthoz állni, egy Skoda Fabia S2000-es volánja mögül.

A sorozat 6 futamot és a Boszporusz Rallyt foglalja magába, amik ugyancsak beleszámítanak az Európai Rally Bajnokságba.
 
Luca Rosetti elmondta: „Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek ebben a bajnokságban. Számomra ez egy új kihívás kezdete lesz.

Minden teljesen új lesz majd számomra, kivéve a Pegasus Racing-nél dolgozó barátaimat, akiknek a támogatásával 2010-ben már nyertem egy Boszporusz, 2011-ben egy Bulgária Rallyt. Olasz versenyzőként büszke vagyok arra, hogy hivatalosan is képviselhetem a Skoda Turkey-Yuce Autot.”
 
Cem Acar, a Pegasus Racing menedzsere hozzátette: „Mint a Pegasus Racing, és mint Rosetti barátai, nagyra értékeljük, hogy Lucát a Török Rally Bajnokságban láthatjuk. A Pegasus Racing teljesen biztos abban, hogy a török rally-nézők is ugyanolyan kíváncsian várják már Luca szereplését, mint mi.

Jelenlegi támogatóink, a TCHEALTH és a Mobiltrust biztosított bennünket arról, hogy segíteni fogják ennek a kiváló pilótának a karrierjét ebben a bajnokságban is.”
 
Ruca Rosetti és navigátora, Matteo Chiarcossi a Török Bajnokságban először az Ege Rallyn fognak rajthoz állni. Az április 7-8.-án megrendezésre kerülő aszfaltos verseny központja Izmirben lesz, s mintegy 138 versenykilométert ölel majd.