Elkészült a Puskás-Suzuki Kupa sorsolása

image

A húsvéti hétvégén rendezik meg Felcsúton az 5. Puskás-Suzuki Kupa mérkőzéseit.
A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által életre hívott Puskás-Suzuki Kupát ötödik alkalommal rendezik meg, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hat U17-es együttes méri össze egymással tudását. Az állandó szereplők, a Real Madrid és a Panathinaikosz, valamint a címvédő Budapest Honvéd és a rendező Puskás Akadémia mellett a konstancai Hagi Akadémia és a torna történetében először, a régi húsvéti futballtornák hagyományait felidézve, az osztrák Austria Wien indul a viadalon.
A csoportmeccseket Felcsúton rendezik április 6-tól 8-ig, a helyosztókra húsvéthétfőn, a székesfehérvári Sóstói Stadionban kerül sor.
A Puskás-Suzuki Kupa mai sorsolásán részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, Hisashi Takeuchi, a tornát a kezdetek óta névadó szponzorként támogató Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Gellei Imre, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetséget pedig Nyilasi Tibor sportigazgató képviselte, aki annak idején osztrák gólkirály volt a viadalon első alkalommal résztvevő Austria Wien színeiben.
Orbán Viktor a sorsolást megelőzően elmondta: a magyar futballban túl sokat tekintünk szomorúan vissza a múltba, mondván, milyen sokat romlott az ötvenes évek óta a magyar labdarúgás. A szomorkodás ideje azonban lejárt, helyette értéket kell teremteni, és azon kell munkálkodni, hogy a jövő generációi minél eredményesebbek, felkészültebbek legyenek. Az értékteremtésre jó példa a Puskás Suzuki Kupa is, a tornán ugyanis a világ élvonalába tartozó utánpótlásműhelyek csapatai lépnek pályára immáron öt esztendeje. Orbán Viktor röviden kitért a Puskás Ferenc Stadion rendezési tervére, távlati lehetőségeire is, és elmondta, hogy azt szeretné, ha a jelenlegi létesítmény atlétikai centrumként működne tovább, és mellé felépítenének egy 65 ezres igazi futballstadiont.
A párosítás alapján a hazai csapat a létező legnehezebb csoportba került: a Panathinaikosz mellett a Real Madridot sorsolták a Puskás Akadémia mellé, a másik hármasban a címvédő Honvéd, az Austria Wien és a Hagi Akadémia küzd a döntőbe jutásért. A csoportmérkőzéseket követően a két első helyezett játssza a torna döntőjét, a másodikok a bronzmeccsen, a harmadikok az 5. helyért lépnek pályára.
Az MLSZ biztosította a szervezőket, hogy a legrangosabb hazai utánpótlástornán a legkitűnőbb, nemzetközi szinten is működő játékvezetők kapnak szerepet.