A Force India fellebbezést nyújt be

image

A Force India kész fellebbezni a Legfelsőbb Bíróságon az Aerolab/Team Lotus perben kihirdetett ítélettel szemben.
A silverstone-i csapatnak 25.000 euró megfizetését írták elő, miután az Aerolab és a Team Lotus megsértette a Force India szerzői jogait.
A Force India úgy érzi, a pénzbüntetés nem elég magas, ezért az ügy újbóli kivizsgálását kérik.
A Force India helyettes csapatfőnöke, Robert Fernley elmondta: "Számos dolog ellen fellebbezünk és jogi csapatunk még nem döntött minden kérdésben. Természetesen a károkozás lesz az egyik, a magatartás a másik. A döntés ellen nem fellebbezünk – mert az eskü alatt született. A bűnösség megmarad; de nagyobb büntetést szeretnénk."
A rivális Marussia csapattal együtt egy levelet intéztek az FIA-hoz, még az is elképzelhető, hogy a Team Lotus megsértette a Concorde Egyezményt, ám a Force India közölte, nem kéri az irányítótestülettől a közbelépést.
"Most tájékoztatjuk az FIA-t és már csak tőlük függ, tesznek-e további lépéseket" – közölte Fernley.
Az FIA szeretné megvárni az olasz bűnügyi eljárás lezárását, mielőtt dönt arról, vizsgálatot indít-e, de Fernley szerint már most minden bizonyíték a rendelkezésre áll a vizsgálat lefolytatásához.
"Az FIA saját döntést hoz. Nem vagyok benne biztos, hogy a bűnügyi tényt újra bizonyítani kellene, mikor már azt a brit Legfelsőbb Bíróság megtette. Természetesem, ha a Marussia kéri, akkor meghallgatás lehet. Az FIA elé visszük javaslatainkat. Számukra mindegy, hogy fellebbezünk-e és további pénzeket kapunk-e, vagy nem."
A Caterham a tárgyalás óta hivatalos közleményt nem adott ki, de az Aerolab vezetője, Jean-Claude Migeot a múlt héten közölte, örül annak a ténynek, hogy nem találtak a Force India adatainak rendszeres lemásolására utaló jeleket.