A Forma-1 ellen tüntettek Bahreinben

image

Közeledik a Bahreini Nagydíj, a pilóták nagyobb része állítja, nem fél az országba utazni, és Bernie Ecclestone is kijelentette, hogy mindenképpen megtartják a tavaly elmaradt futamot. Tegnap azonban a helyiek léptek fel a Forma-1 ellen.
Vasárnap számos tüntető vonult az utcára, hogy az április 22.-ére tervezett Bahreini Nagydíj megrendezése ellen tiltakozzanak. Az Aljazeera jelentése szerint egy fiatal fehér halotti lepelbe öltözött, és fekete csuklyával a fején a következőt hirdette: „Az a célunk, hogy megakadályozzuk a versenyt, mert az elbagatellizálja a gyermekeink által hozott áldozatokat, semmibe veszi szenvedéseinket és sérüléseinket. Ne tereljük el a figyelmet a bahreini áldozatok véréről egy sporteseménnyel.”
A tüntetésre a rendőrség könnygázzal és letartóztatásokkal válaszolt. A nagydíj ellenzői közben az interneten is kampányt indítottak. A Twitter közösség portálon, ’VéresF1’ és ’NemF1’ felhasználó neveken olyan szlogeneket tesznek közzé, hogy „Állj, folyik a vérem” és hogy „Verseny a véren.”
A tegnapi eseményekre még sem Bernie Ecclestone, sem az FIA, sem a pilóták nem reagáltak.