Norvégiát fogadja a női válogatott

image

Kiss László együttese a csoport favoritját, a rendszeres vb- és Eb-résztvevő norvégokat fogadja szerdán.

A mieink számára a két csapat őszi, norvégiai meccse meglehetősen keserű emlékeket idéz, akkor a skandinávok 6-0-ra diadalmaskodtak ellenünk. Azóta a mieink négy pontot szereztek a csoportban, magabiztosan verték Bulgáriát, valamint döntetlent értek el eszak-Írország ellen.

A hazai összecsapás előtt válogatottunk a portugáliai Algarve Kupán készült a tétmérkőzésekre, a közel kéthetes túra alatt a szakmai stáb beépített az együttesbe néhány új játékost, és rengeteg hasznos tapasztalattal lett gazdagabb.
A mieink vasárnap este utaztak el Kecskemétre, ahol szerdán 17 órakor mérkőznek meg a skandinávokkal.
– Ahogyan már megszokhattuk, ezúttal is vannak hiányzóink, Jakab Réka és Demeter Réka sem tarthatott a csapattal Kecskemétre – mondta az mlsz.hu-nak Kiss László. – A norvégok a csoport favoritjaként kezdték a selejtezőt, azonban a vártnál gyengébben szerepeltek eddigi mérkőzéseiken, már két vereséget is szenvedtek. Eddig nem volt szerencsénk az északi csapatokkal, a fizikális fölényre építő erőfutballjuk nem kedvez a mi játékunknak. Ennek ellenére bízom a meglepetésben, szeretnénk jól kezdeni a félévet, mert célunk, hogy a hátralévő öt mérkőzésen az eddiginél pozitívabb képet alakítsunk ki magunkról a közvélemény előtt.
A norvégok számára eddig a vártnál rosszabbul alakultak az eredmények, hiszen Izlandon és eszak-Írországban is 3-1-es vereséget szenvedtek, és jelenleg csak harmadik helyen állnak a csoportban. Ellenfelünk múlt héten is játszott egy selejtezőt, Bulgáriában 3-0-ra győzni tudott. A mieink számára eddig kevés sikerélményt hoztak a norvégok elleni meccsek, öt alkalommal találkozott a két válogatott, és minden alkalommal vereséggel zártuk a meccset. Huszonkét éve játszottunk először ellenük, akkor Kern Edit találata csak a szépítésre volt elég, 2-1-es vereséget szenvedetünk Kristiansandban, ez volt az eddigi egyetlen gólunk szerdai riválisunk ellen. Az eddigi mérleg: öt találkozó, öt vereség, 22–1-es gólkülönbség.
A magyar válogatott kerete:
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Papp Eszter (Viktória-Trend Optika FC)
Mezőnyjátékosok:
Pádár Anita (MTK Hungária FC)
Szeitl Szilvia (1.FC Femina-Hellotel)
Gál Tímea (Volosz)
Szuh Erika (Lokomotiv Leipzig)
Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Zágor Bernadett (MTK Hungária FC)
Vágó Fanny (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Viktória-Trend Optika FC)
Tóth Alexandra (Viktória-Trend Optika FC)
Megyeri Boglárka (Viktória-Trend Optika FC)
Rácz Zsófia (Viktória-Trend Optika FC)
Sipos Lilla (Viktória-Trend Optika FC)
Dombai-Nagy Anett (Astra-Bíró Kert FC)
Szabó Boglárka (Astra-Bíró Kert FC)
Csiszár Henrietta (Ferencváros)