Magyar lányok és a lengyel polka

image

A csoport legerősebb csapata ellen lépett pályára a magyar csapat. A lengyel lányok a torna talán legerősebb, legjobb kondival rendelkező gárdája, akik hihetetlenül pontos, precíz nyitásfogadásuknak köszönhetően szinte mindig eredményes támadójátékot mutatnak be.
Magyarország-Lengyelország 0-3 (-14,-16,-19)
Nemzetközi torna, Brüsszel.
HUN: Dénesi, Korniss, Ludmán, Petrovszki, Benko, Gyimes. Csere: Karácson (libero), Kanizsai, Vezetőedző: Nagy Attila. Edző: Foki Róbert
A mérkőzés elején szépen tartotta magát a magyar csapat, eredményes nyitásokkal sikerült megzavarni ellenfelüket, így az első pihenőnél még közel voltak a lengyelekhez (6:8). A folytatásban egészen 11:10-ig sikerült a lépést tartani, ám ekkor a játékvezetők magánszáma következett. Előbb kettős érintést, majd emelést láttak tiszta helyzetben. A két ingyen pont rendesen megzavart minket, de egy cserét követően sikerült elforognunk. Három labdamenettel később újabb sípszó hallatszott. Ismét rossz felállást láttak a sporik, csakhogy ezúttal rosszul! Hosszas vita kerekedett. A belga játékvezető hajtogatta a maga igazát, Nagy Attila a pedig a sajátját. Két perc után kiderült mégis nekünk van igazunk, a játékvezető tévedett. Sűrű bocsánatkérések közepette el is ismerték, visszaállhattunk a helyünkre, csak a labdát nem adták vissza, sőt még új labdát sem kaptunk. Megjegyeznénk, hogy mindkét esetben mi következtünk volna nyitással, ehelyett a lengyelek tették úgy, hogy még a pontot sem vették el tőlük (amit ugye azért kaptak, mert mi állítólag rosszul álltunk fel). Hiába minden reklamálás, minden maradt úgy, ahogy volt (13-20). Ezzel gyakorlatilag el is ment az első szett.
A másodikban kicsit acélosabban kezdtünk, jobban harcoltunk, de a lengyel csapat a mai napon szinte minden játékelemben jobb volt. Küzdöttünk, hajtottunk, de a stabilabban fogadó ellenféllel nem tudtunk mit kezdeni. A szett közepe táján voltak szép pillanataink, de ez is csak egy fokkal volt jobb (16:25).
Talán a harmadik szettben volt a legszorosabb a játékunk. A lengyelek többször is vezettek három ponttal, de a mieink rendre felzárkóztak és egyenlítettek. Vezetnünk nem sikerült, mert egy-egy apróbb hiba mindig becsúszott. Kétszer-háromszor pedig a legrosszabbkor rontottunk nyitást (17:18). A szett vége megint a lengyeleké lett, akik megérdemelten nyerték meg a mérkőzést (19:25).
Az eddigi négy mérkőzés közül ez volt az, ahol válogatottunknak egy percig sem volt esélye a győzelemre, ellenfelünk összeszedettebben és nagy erőfölényben játszott. Így a mérkőzés végén a lengyel lányoknak volt okuk a táncra.