Jones: Napjaink pilótái túl értékesek

image

Az 1980-as világbajnok, Alan Jones szerint a modern Formula-1-es pilóták között kevés az igazi karakter és talán túl értékesek, vagy inkább elkényeztettetek a csapatok számára.
es talán valóban, a modern Formula-1-ben sokszor a legkisebb ügyekből is hatalmas problémákat kerítenek, elég csak a Maláj Nagydíjon Sebastian Vettel és Narain Karthikeyan apró ütközését követő szócsatára gondolnunk.
„Ők ma mind túl értékesek, vagy nem” – nyilatkozta Jones. – „en ezt úgy értem, hogy ha ma a versenybírók elé kell állniuk, akkor viszik magukkal az ügyvédeiket és a mérnökeiket, és csak megállás nélkül sírnak. Amikor én versenyeztem, ha valaki valami rossz dolgot tett ellened, akkor felírtad a nevét a kis füzetedbe, és később mindent visszakapott. Visszafizeted neki, amit gondoltál. Ma a pilóták csak panaszkodnak, hogy elment a körük, mert valaki feltartotta őket, nos mi annak idején a saját játékszabályaink szerint intéztük az ilyeneket. Talán köztünk volt még néhány nagy karakter, ha tudod, hogy mire gondolok.”
Jones szerint ez baj, mert úgy véli, hogy az autósporthoz szenvedély szükséges, ez pedig ma egyre gyakrabban hiányzik a pilótákból. „Nem szeretem, ha azt mondják, hogy az F1 unalmas. Nem, nem unalmas, csak nagyon különbözik attól, amilyen valamikor volt.”