Eb-huligánok – megfelelő fogadtatásra számíthatnak…

image

Nem tudni, hány bajkeverő utazik a nyári Eb-re, mindenesetre a lengyelek felkészülten várják őket.
Reméljük, különösebb botrány nélkül megy le az idei, Lengyelországban és Ukrajnában sorra kerülő Európa-bajnokság, de ugye jobb félni, mint megijedni. S ezt tudják a szervezők is.
Egyelőre a lengyel társrendezők adtak összefoglalót ilyen irányú előkészületeikről. Szóltak arról, hogy miként előzhető meg a rendbontás. A francia hírügynökség jelentése emlékeztet arra, hogy a 38 milliós lengyel népesség közül mindössze ötezer olyan futballhuligánt tart nyilván a rendőrség, akik rendre kaphatók egy kis botrányra. Számuk első nézésre nem jelentős, de azért illik figyelni majd rájuk.
Jacek Jezierski, az Eb lengyel társrendezőinek egyike egy varsói sajtóértekezleten elmondta, májusban a kontinensbajnokságon résztvevő valamennyi ország rendőrségével felveszik a kapcsolatot, és azt is fontoglatájk, hogy az ottani labdarúgó-mérkőzések ismert bajkeverőiről kapjanak egy adatbankot.
– Így már a határátlépés után értesülhetünk a potenciális veszélyről – magyarázta Jezierski.
A lengyel rendőrség szóvívője, Mariusz Sokolowski viszont arról számolt be, hogy a futballhuligánokkal kapcsolatos európai számítógépes adatbázis átkérésére nincs különösebb szükség, hiszen amint megtörténik a rendzavarás, percek alatt tisztázható, kik az elkövetők, és abban az esetben a külföldi belügyminisztériumokkal, rendőrségekkel rögvest felvehető a kapcsolat.
– Higgyék el, pontosan tudjuk majd, hogy a más országokból érkező huligán elemekkel milyen megfelelő bánásmódot alkalmazzunk – húzta alá Sokolowski.