Nem örülne Van der Vaart Adebayor távozásának

image

Fabatkát sem ér a Tottenham Hotspur Emanuel Adebayor nélkül.
Ezzel a sommás véleménnyel persze lehet éppen vitázni, de ha Rafael van der Vaart mondja, akkor bizonyosan úgy is van. A holland válogatott középpályás valódi ódákat zeng Emanuel Adebayorról. Együtt játszanak a Tottenham Hotpsur-ben, remekül kijönnek egymással a pályán és azon kívül is, de ez nem sokáig maradhat így.
– Emanuelt nyáron visszarendelheti a Manchester City, ahonnan kölcsönbe jött hozzánk, a Spurs-höz – nyilatkozta szomorúan Van der Vaart. – es ez az én nagy szívfájdalmam. Adebayor egy nagyszerű csatár, példamutató fejjátékkal megáldva, aki nélkül nem sokat ér a következő bajnokságban a Tottenham Hotspur.
Van der Vaart véleményét részben osztja Harry Redknapp edző is, aki szintén javasolta már pár hete, hogy ha lehet, vegyék meg a togói csatárt a City-től.
– A Swansea ellen lőtt két gólja maga volt a mestermunka – jellemzett tovább a holland. – Adebayor roppant módon érzi a kaput. Hasonlóan jól kijöttem korábban Peter Crouch-csal is, de ő távozott tőlünk. Hiányérzetem emiatt azonban nincs, mert afrikai támadónk gyaníthatóan nála is jobb. Ha éppen nincs gólhelyzetben, akkor is példás zavarórepüléseket végez, és valósággal a kétségbeesésbe taszítja az éppen soros ellenfél védőit.