Jacques Villeneuve tisztelgése apja halála előtt

image

Jacques Villeneuve fogja vezetni apja, Gilles 1979-es Ferrariját, május 8.-án Fioranóban, apja halálának 30. évfordulóján.  A sokak által a leggyorsabbnak titulált Forma-1-gyes pilóta mindössze 6 futamgyőzelmet szerzett tragikusan rövid pályafutása alatt, de kiérdemelte legendás hírnevét, melyet a nehezen vezethető Ferrarikkal ért el.
Az 1979-es Ferrari 312 T4 volt a Villeneuve által vezetett legjobb autó, mellyel nagyban támogatta csapattársa Jody Sheckter világbajnoki címének és a Ferrari konstruktőri címnek a megszerzését.
Jacques Villeneuve május 8.-án fogja vezetni apja egykori autóját. Az apropó apja halálának 30. évfordulója, mely a Zolderi Belga nagydíj időmérő edzésén következett be.
A fiatalabbik Villeneuve pályafutása igen sikeres volt, melynek megkoronázásaként 1997-ben megszerezte a világbajnoki címet.
A Ferrari által kiadott közlemény szerint Jacques lehetősége arra, hogy vezesse apja egykori autóját „ egy méltó módja annak, hogy felidézzék az emlékét egy embernek, akinek minding volt és lesz is helye a Ferrari történelmében”.