Férfi vízilabda ob I – Az Eger szegedi sikerével indult a rájátszás

image

A címvédő Egernek a házigazda Szeged felett aratott magabiztos diadalát hozta a Vodafone férfi vízilabda ob I elődöntős rájátszásának keddi nyitómeccse.
eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés: 
A-HÍD Szeged Beton VE – ZF-Eger 11-14 (3-2, 3-4, 1-5, 4-3)  
———————————————————-
góldobók: Kayes, Török, Molnár, Somogyi, Hegedüs 2-2, Kiss Cs. 1, illetve Graham, Varga II. Zs. 3-3, Biros 2, Bundschuh, Kovács G., Hosnyánszky, Mezei, Bátori, Seman 1-1 
Az alapszakaszban másodikként zárt hazai legénység és az alapetapban harmadikként végzett hevesi társaság ütközete úgy indult, hogy a vendégek háromszoros olimpiai bajnok kapusa, Szécsi Zoltán kivédte az Európa-bajnok Kiss Csaba büntetőjét. Ez az egrieket doppingolta jobban, 1-0-ra, majd 2-1-re is vezettek, az első szünetig azonban fordítottak a szegediek (3-2).
A második nyolc percben is fej fej mellett haladtak a csapatok, annyi eltéréssel, hogy 4-4 után az Eger – a meccs folyamán először – meg tudott lépni két góllal (4-6), ám Török Béla duplájával a nagyszünetre egyenlő, 6-6-os állásnál vonulhattak el a felek.
A harmadik negyed aztán változtatott az addigi, szorosságot "előíró" forgatókönyvön, mivel 6-8, majd 7-9 után szegedi visszazárkózás helyett újabb egri találatok estek, így Gerendás György alakulata 11-7-re elhúzott Vincze Balázs csapatával szemben.
A befejező játékrész hazai góllal kezdődött, de már nem volt visszaút a szegediek számára, miután a 8-11-et követően a vendégek voltak eredményesek egymás után két alkalommal is, jelesül kanadai idegenlégiósuk, az összesen három gólig jutott Kevin Graham révén (8-13). Még próbált javítani helyzetén a hazai gárda, ám csupán kozmetikázásra futotta erejéből, a címvédő magabiztos győzelemmel a birtokában zárta a kirándulást, és igen előnyös pozícióból várhatja a csütörtöki második mérkőzést Egerben, a két győzelemig tartó rájátszásos csatában.
    Az alapszakasz-győztes Vasas és a negyedikként végzett Honvéd közötti elődöntős párharc szerdán rajtol.
    további eredmény:
    a 11. helyért, 1. mérkőzés: 
BVSC-Zugló – PVSK-Fűszért 6-4 (0-1, 3-0, 1-1, 2-2)
————————————————– 
legjobb góldobók: Kotsidis 3, illetve Bóbis 2
    A párharc az egyik fél második győzelméig tart.
    korábban:
    az 5-8. helyért, 1. mérkőzés: 
Debrecen – FTC-Fisher Klíma 10-6 (3-1, 4-1, 1-2, 2-2)
—————————————————–
legjobb góldobók: Létay, Varga T., Misic 2-2, illetve Korényi 2
    A párharc az egyik fél második győzelméig tart.