A Stadion története – Kiállítás korhű állapotok között

image

A Stadion története című kiállításon a Puskás Ferenc Stadion építésének történetét, valamint az elmúlt évtizedekben megrendezett sport- és kulturális események legérdekesebb pillanatait ismerhetik meg a látogatók.

A tárlatot egy olyan különleges helyszínen rendezték be, ami évtizedeken keresztül el volt zárva a nagyközönség elől. A díszpáholy, az egykori sajtóközpont és a „legendás alagút” nyílik most meg az érdeklődők számára, amelyen át a korábbi párt- és sportvezetés tagjai, illetve vendégeik feljuthattak a stadion dísztribünjére.
A látogatókat korhű állapotok fogadják a helyszínen: az alagút ütött-kopott fala, a lépcsőház gyér világítása, az újságírók közvetítőfülkéi az ötvenes-hatvanas évek hangulatát idézik.
Az érdeklődők archív fotók százai segítségével ismerhetik meg a stadion történetét, az egykori mérkőzések legizgalmasabb pillanatait pedig kivetítőkön láthatják.

A kiállítás napról-napra tovább bővülhet a látogatók által eddig otthon őrizgetett fényképekkel, filmfelvételekkel, dedikált belépőjegyekkel, vagy éppen koncerten szerzett relikviákkal. A Sportmúzeum ugyanis a megfelelő történeti értékkel rendelkező tárgyakat átveszi, feldolgozza és a kiállítást folyamatosan aktualizálva bemutatja.

A tárlat idén őszig lesz látogatható, péntek kivételével a hét minden napján 10-től 15 óráig, óránként indított csoportokban. 

Belépődíj:
felnőtt: 1000 Ft
diák és nyugdíjas: 500 Ft, előre bejelentett csoportok esetén 200 Ft/fő
6 éves kor alatt és 70 éves kor felett ingyenes

Forrás: Nemzeti  Sportközpontok