A Toyota kénytelen halasztani

image

A Toyota elhalasztotta az LMP1-es autójuk bemutatkozását, mivel a Paul Ricard pályán történt tesztelések alkalmával az autó összetört.
A japán gyártó a május 5.-i Spa-i 6 órás versenyen szerette volna bemutatni új Hibrid autóját, de a baleset mindent megváltoztatott. Így tehát a TS030 Hybrid névre keresztelt LMP1-es autó a versenyt ki kell, hogy hagyja.
A francia Nicolas Lapierre vezette az autót, amikor eddig tisztázatlan okok miatt balesetet szenvedett.
A Toyota állítása szerint az autó javíthatatlan sérüléseket szenvedett. A nyilatkozatból úgy tűnik, hogy a Toyotának mindössze egy autója készült el ez idáig. A cég nem tudta volna vállalni, hogy egy új autót megépítsen és biztonságosan összerakjon a májusi futamig, így kiszállásának oka egyértelmű.
A csapat első versenye így a júniusi Le Mans-i 24 órás lesz.
„Sajnálattal kellett, hogy bejelentsük döntésünket, minden tiszteletünk a versenyzők, csapatok és szurkolók iránt, akik már nagyon várták a májusi debütálásunkat.” – mondta a Toyota versenyigazgatója Yoshiaki Kinoshita.
„A balesetet követően megvizsgáltunk minden lehetőséget, de sajnálatos módon nem találtunk semmilyen alternatívát a versenyzésre”
A csapat azt nyilatkozta új monocouqe építésébe kezd, hogy minél jobban felkészülhessenek a júniusi 24 órásra.