Rekord nevezés az Országos Mini Kupán

image Ha jelzővel lehet illetni egy eseményt, akkor azt mondhatjuk, hogy az idei Országos Mini Kupa versenysorozat – amely a Magyar Röplabda Szövetség és a Nemzeti Sport Intézet Sport XXI programjának közös támogatásával kerül megrendezésre az MRSZ szervezésében – grandiózus lesz, soha nem látott méretek fog ölteni. A mai legfrissebb információk szerint rekord számú nevezés érkezett az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb utánpótlás eseményre.

„Az eddigi évekhez képest jóval több résztvevő jelentkezett, köztük több olyan sportszervezet is, amelyek eddig még soha nem indultak. Ez mindenképpen nagyon jó dolog – mondta Ludvig Zsolt Héraklész vezetőedző – Mivel a versenykiírás értelmében egy sportszervezet egy versenyszámban csak egy csapatot nevezhet, a 86 nevezés azt jelenti, hogy a három nap alatt közel 1000 gyerek fogja ütni a labdát.”
A Sport XXI. Utánpótlás-nevelési Program – az utánpótlás-nevelés állami támogatásának részeként – a Héraklész Bajnokprogram alatti korosztályokat vagy a Héraklész Bajnokprogramban nem regisztrált sportolókat (10-től maximum 14-15 éves korig) érinti. A Program a tehetségek felismerését, kiválasztását, képzését és fokozott gondozását teszi lehetővé.
Idei évben a program elsőszámú kiválasztó versenye az Országos Mini Kupa, melynek keretében a Sport XXI referensek és a Héraklész Bajnok program edzői, szövetségi kapitányai kiválasztják azokat a tehetséges sportolókat, akik a jövő válogatott kereteit alkothatják. A kiválasztott játékosok 2012 nyarán a Sport XXI program által finanszírozott Képzőtáborban vesznek részt, s a későbbiekben „Sport XXI” válogatottként évközi edző-, képző-fejlesztő táborokban vennének részt.
Időpont: 2012. május 11 – 13.
Helyszín: Gabányi László Sportcsarnok, 1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 10.