Dobogós helyezésekért száll harcba Velenczei Ádám

image

Velenczei Ádám és navigátora, Toma József második szezonjukra készülnek a Young & Partners Rally Túra Bajnokságban.

A Dynamic Rally Team ifjú tehetsége az előző évben bebizonyította, hogy fel tudja venni versenyt a bajnokság legjobb pilótáival szemben, így idén sem lehet ez másként. Velenczei Ádám a tavalyi tanulóév során összegyűjtött tapasztalatokkal 2012-ben jó eséllyel indulhat a dobogós helyekért folytatott harcban. Az első megmérettetésre Tatabánya kerül sor, április 21-22-én.

 
Velenczei Ádám: – Már nagyon vártuk, hogy kezdetét vegye a 2012-es Rally Túra Bajnokság. A tavalyi évtől eltérően nem csak egy-egy versenyen, hanem a bajnokság minden állomásán szeretnénk rajthoz állni. Ezáltal reméljük, hogy már nem csak a futamok végeredményébe, de az összesített értékelésbe is beleszólhatunk. Az előző szezon során számos tapasztalatot gyűjtöttünk és sokat fejlődünk, ami az eredményeinken is megmutatkozott. Boldogok voltunk, mikor tavalyi Tatabánya Rallyn dobogóra állhattunk és szeretnénk, ha ez a sorozat idén is folytatódna.
 
– Erős mezőny várható Tatabányán, több első osztályú pilóta is képviselteti magát a futamon, ami remek lehetőség számunkra, hogy hozzájuk képest is felmérhessük a teljesítményünket. A verseny előtt szeretnénk tartani egy kisebb tesztet, hogy magunkat és a Mitsubishit is átmozgassuk a szezonnyitó előtt.
 
– A tatabányai pályák egy része ismerős tavalyról, a Rábaringen kialakított gyorsasági szakasz viszont mindenki számára újdonság lesz. Úgy gondolom, hogy a Rábaringen azok a versenyzők tudnak majd igazán gyorsan autózni, akik a rendelkezésre álló három alkalomból a lehető legpontosabban tudják majd feldolgozni ezt a szakaszt. Mi is különleges figyelemmel fogjuk itinerünket elkészíteni, hiszen szeretnénk a top ötben célba érni.