Schumacher: Jó, hogy ilyen versenyképes a mezőny

image

Michael Schumacher elmondta, élvezi a 2012-es mezőny versenyképességét, annak ellenére, hogy az élcsapatok nagyon visszaeshetnek, ha rossz hétvégét fognak ki.
 
Az idei évben futott versenyek során több különlegesség történt, a kisebb csapatok számos alkalommal felborították a szokásos erősorrendet. A hétszeres világbajnok szerint ez jót tesz a sportnak.
 
„Azt hiszem, ez nagyon izgalmas. Ha nem tudsz mindent tökéletesen összerakni, akkor beszorulsz valaki mögé és nem tudsz előbbre kerülni, amely frusztráló. Ez teszi az egészet izgalmassá. erdekes, ha megnézzük Sanghajt, amikor a Mercedes az élen állt és Malajziát, ahol szenvedett az abroncsokkal. Nem is említve azt a tényt, hogy lehetsz első, vagy 10. helyezett is. Sebastian Kínában kiesett az időmérő edzés második etapjában. Ezzel meg kell birkózni.”
 
Schumacher szerint egyre növekszik a nyomás a csapatokon, de véleménye szerint nem lesz könnyű egyik csapatnak sem a maximumot nyújtani minden versenyen.
 
„Minden nagyon szoros. Minden versenyhétvégén egy ezer darabos kirakóval kezdünk, mindent a lehető legjobban kell összerakni. Lehet a kirakót összerakni, de talán nem mindig sikerül megfelelően. De itt kell megemlíteni azt, hogy minden pálya más karakterű. Autót ezekhez illeszkedik? Ez egy újabb pont, ami lehet jó, vagy rossz. Majd kiderül. Bahrein más lesz, mint Kína, nagyon meleg az idő, amely várható volt. De mit jelent ez az erősorrendben?”