Felkészülni, vigyázz, kész…

image

Mondják, egy versenyautó soha sincs kész. Ez természetesen igaz, mindig lehet javítani, szépítgetni rajta, ám ahogy közeledik a szezonkezdet, a csapatok mégis kénytelenek befejezni a munkát, így azután a kétszeres junior autókrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián is hamarosan kipróbálhatja idei „vasszöcskéjét”.


A Felix Promotion sportmenedzser iroda által képviselt autóversenyző már csak a motorjára vár (a programozók dolgoznak rajta), s a hét végre remélhetőleg összeáll a versenygép.

„Ha most darabjaira szednénk szét az autót, és csak össze kellene rakni, két napig sem tartana, de persze ez nem így megy, más-más helyen csinálják a kipufogót, a váltót, a motort, a futóművet, időbe telik, mire minden elkészül. Így azután már három-négy hónapja épül az autóm, alig várom már, hogy kész legyen” – mondta Szabó Krisztián, aki azt is elárulta, a legnagyobb újdonság a motor „agya”, vagyis a computer lesz, ami várhatóan új lendületet ad majd a versenygépnek, amellyel már tavaly is dobogós eredményeket ért el a magyar fiú az Európa-bajnokságon. Pedig az még csak az első felnőtt éve volt.