Tisztes helytállás

image Bár nem sikerült sokkal előbbre jutniuk a magyar korosztályos versenyzőknek az amerikai világbajnokságon, itt-ott azért már megmutatkozott, hogy sportolóink újra kezdik felvenni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. A Lake Buena Vista-i megmérettetés magyar idő szerint az éjszaka ért véget.

Mint arról beszámoltunk már, rendkívül erős volt a felhozatal, így nagyon szoros is volt a verseny. A korábbi két pont különbség például másfélre csökkent az 1-20. hely között a második, dinamikus gyakorlatoknál. A legjobb magyar teljesítmény is ekkor született. A 31 indulóból a 20. legtöbb pontot érő dinamikus gyakorlat a nagykanizsai Baksa Nikol – Gémesi Vivien női páros (AG 11-16 éves korosztály) által bemutatott lett. A magyar egységek közül összesítésben végül a budai Zab Zsófia –Farkas Dorottya – Farkas Regina női hármas (AG 11-16 éves korosztály) hozta el a legjobb helyezést, a 22.-et. (videó a gyakorlatról még itthonról) A budapesti Herczeg Panna – Herczeg Piroska női páros a 25.-dik helyen végzett. (Többiek a 27.-28.-29. helyen végeztek.)

A világbajnokságon egyébként egyértelmű volt az orosz és brit fölény. 22 országból e kettő sportolói állhattak legtöbbször a dobogóra

A magyar válogatott hamarosan útban lesz hazafelé, ahol legközelebb a májusi BASE Kupán találkozhatunk velük.

Forrás: Aszalós Szilvia