A nehezebb utat választotta a Vegyész

image

Szerdán 18 órától Dágon játssza a bronzcsata harmadik meccsét a Vegyész RC a férfi röplabda NB I-ben. Az egyik fél három sikeréig tartó párharc egy-egyre áll, miután előbb múlt pénteken a barcikaiak nyertek idegenben, majd ugyanezt tette vasárnap a Dág Borsodban. Egy olyan mérkőzésen, amelyen az első játszmát leszámítva nem igazán volt sanszuk Bokoréknak.
 
Aludt egyáltalán vasárnap este? – érdeklődtünk Dudás Andrásnál, a VRCK edzőjénél.
 
– Nem volt gondom vele – jegyezte meg határozottan a szakmai munka irányítója. – Zavarni akkor szokott egy vereség, ha nem tudom az okát, most viszont tudom. A csapat, sajnos, előre elkönyvelte, hogy nem kell semmit sem tenni az újabb sikerért, az majd jön magától. Volt negatív előjel, például az, hogy a dági győzelmet követően nem egy játékosom arról beszélt: 3-0-val hozzuk ezt a csatát… Igyekeztem tudatosítani a csapatban, hogy nem ezzel kell foglalkozni, inkább koncentráljunk a következő lépésre, és csakis arra. Mindannyian hittünk abban, hogy hozzuk az első itthoni találkozót, a fejekben ez tudatosult, viszont tettekben nem jelent meg. Amikor pedig tudatosult, törvényszerűen jött a görcs… Vártuk, hogy majd csak feladja a Dág, de ez elmaradt, ellenfelünk attól jobb, hogy egy ilyen esélyt kihasználatlanul hagyjon.
 
Dudás András is tisztában van azzal, hogy óriási lehetőséget szalasztottak el, hogy 2-0 helyett gyakorlatilag a nulláról kell kezdeni mindent.
 
– Ezzel már nem lehet mit tenni – hangsúlyozta a tréner. – Azt hiszem, rendesen felkészültünk erre a bronzcsatára, és magára a Dágra is, és biztos vagyok abban, hogy egy nap alatt nem felejtettünk el röplabdázni. A nulla-kettő, és ezzel együtt egy harmadik nyert mérkőzés természetesen sokat jelentett volna, mind anyagi szempontból, mind szabadidőben, de a nehezebb utat választottuk. Ugyanakkor nem vesztettünk el semmit, a három győzelmünk továbbra is meglehet, remélem, hogy ki tudjuk javítani az itthoni hibát, botlást, amihez az a mentalitás kell, amely az első találkozón jellemzett bennünket.
 
Dudás András hozzátette, vasárnaphoz képest nem lesz változás a Vegyész keretében.