Alonso zárta az élen a mugellói első tesztnapot

image

Fernando Alonso volt a leggyorsabb a szezon közben megrendezésre került mugellói tesztelés első napján, délelőtti 1:22.444-es ideje elég volt az első hely megszerzésére azt követően, hogy délután eleredt az eső. A spanyol pilóta számos fejlesztést tesztelt a Ferrarival. Alonso mögött Mark Webber és Jean-Eric Vergne végzett.
Az éjszakai esőzés után helyi idő szerint kilenc órakor vizes pályán kezdődhetett meg a tesztelés. Ez azt jelentette, előkerültek az eső és az intermediate abroncsok, majd néhány bátor pilóta az ebédszünet előtt feltetette a slick abroncsokat. A komolyabb munka délelőtt zajlott, Alonso állt az élre. Délután az időjárás elromlott és a pályán dolgozó mentőhelikopter nem tudott felszállni, ezért piros zászlóval megszakították az edzést.
 
Webber autójára több szenzor került és a kiértékelési munkát végezve a második leggyorsabb időt érte el, megelőzve lehetséges utódját, Jean-Eric Vergnét, aki miatt piros zászlót kellett lengetni. A francia pilótát Jerome d’Ambrosio és Nico Rosberg követte, korábban mindkét pilóta állt az első helyen. Rosberg miatt szintén előkerült a piros zászló, miután a négyes kanyarnál megállt autójával, Alonso pontosan ugyanebben az időben állította meg autóját néhány kanyarral odébb.
 
Később mindkét pilóta folytatni tudta a munkát, majd a délután nagy részét a garázsban töltötték. Kamui Kobayashi a hatodik helyen zárt, őt Oliver Turvey és Jules Bianchi követte, akik a nap elején sok időt töltöttek a boxban.
 
Rodolfo Gonzalez először próbálhatta ki a Caterham 2012-es autóját, legutóbb az Abu Dhabiban megrendezett Fiatal Pilóták Tesztjén dolgozhatott. A venezuelai pilóta remek teljesítményt nyújtva a kilencedik lett, megelőzve Charles Pic-et és Valtteri Bottast. A délután dolgozó Gary Paffett és Michael Schumacher alig tudtak kört teljesíteni a pályán, a két pilóta zárta a sorrendet.
 
A mugellói tesztelés szerdán, helyi idő szerint kilenc órakor tovább folytatódik.