Alonso: Úgy érzem magam, mint Rocky

image

Fernando Alonso annak ellenére, hogy csak 10 pontos hátrányban áll a bajnokságban a ponttáblázatot vezető Sebastian Vettel mögött, nincs megelégedve az idei szezonjával, ahol a Ferrari F2012-es gyengélkedése miatt nagyon küzdelmes versenyeket kénytelen futni.

A szinte az egész mezőny ellen harcoló kétszeres világbajnok így saját bevallása szerint úgy érzi magát, mintha ismét újonc lenne az F1-ben.

„Úgy érzem magamat, mintha én lennék Rocky, mindig harcolok” – nyilatkozta Alonso, utalva ezzel a kitalált bokszolóra, Rocky Balboára, akit Sylvester Stallone játszott számos hollywoodi mozifilmben. – „Olyan mintha egy harminc méter magas vezetéken lennék, és ha rosszul fordulok, vagy elkövetek egy kisebb hibát, akkor máris nem vagyok bent a top 10-ben. Mi alapvetően a gyors autó hiánya miatt szenvedünk, mert egy olyan csapatnak, mint a Ferrari csak egy jó autóra van szüksége.”
 
Alonso ennek ellenére még optimista. „Mi a legjobb tíz közé tudjuk magunkat kvalifikálni és a legjobb öt pozícióért harcolunk a futamokon, de Barcelonában tennünk kell egy lépést, majd Monacóban és Kanadában még egyet, és így tovább. Optimisták vagyunk. Mindenhol az időmérő edzésen, esőben, a futamon, az utcai pályákon a legjobb formámat kell nyújtanom, és én azzal köszönöm meg a Maranellóban folyamatosan dolgozók munkáját, hogy mindig 101%-ot nyújtok.”