Lotusoktól volt hangos a Hungaroring

image

A múlt hétvégén, április 28-29-én kezdetét vette a kizárólag hölgyek számára megrendezett versenysorozat, a Lotus Ladies Cup is. Az első futamot a Hungaroringen szervezték meg, ahol kilenc versenyező állt csatasorba a rajtrácson.
A tavalyi évben debütáló sorozatban olyan hírességek is szerepet vállaltak, mint Bende Adrienn, az MTV Forma1-es riportere, Budaházi Nóra modell, valamint Kőváry Anett rádiós hírbemondó. Az élményen felbuzdulva a lányok idén is vállalták a versenyzést, s az idénynyitón már rajthoz is álltak. Kőváry Anett ez úttal nem a Hungaroringen, hanem a Slovakiaringen versenyzett – persze csak lélekben, hiszen csapattársainak, a Zengő Motorsport két WTCC-s pilótájának szurkolt a helyszínen. A rádióst Nagy Brigitta helyettesítette a Lotus Kupában. A hírességek mellett hivatásos versenyzők is futamra jelentkeztek, mint például a tavalyi bajnok Bús Edina és Dr. Bánki Ágnes, illetve Kapócs Zsóka, Kocsis Alexandra, Vogel Adrienn és Tóth Anita.
 
Szikrázó napsütésben és nyárias hőségben kellett bizonyítaniuk a hölgyeknek. Szombaton időmérő edzést tartottak, melynek során az elért két leggyorsabb időeredmény határozta meg a másnapi rajtsorrendet. Az első futamra a második legjobb időeredmény alapján osztották be a versenyzőket, míg a második körre a leggyorsabb idők szerint adták ki a rajtkockákat.
 
Az első versenyen a szabályok értelmében tehát Bús Edina indulhatott az élről, aki magabiztosan vezetve őrizte körről körre elsőségét, s végül a dobogó legmagasabb fokára is ő állhatott fel. Mellé Bende Adrienn és Budaházi Nóra sorakozott fel, akik szintén hiba nélkül teljesítették a 30+1 kört. Technikai hibák hátráltatták azonban Dr. Bánki Ágnest és Kapócs Zsókát. Míg a jogász hölgynek felforrt a hűtővize a 7. körben, addig a színésznő-műsorvezetőnek a jobb hátsó kereke törött ki. A 4.-7. helyre sorrendben Vogel Adrienn, Nagy Brigitta, Tóth Anita és Kocsis Alexandra érkezett be.
 
A második körre az első két pozícióban helycsere történt: Bende Adrienné volt a pole, őt követte Bús Edina majd pedig Budaházi Nóra. A verseny folyamán komoly csaták folytak az élen. Edina többször is megpróbálta átvenni a vezetést a Forma1-es riportertől, am idővel sikerült is. Adrienn azonban nem maradt le, folyamatosan követte a tavalyi bajnokot, aki egy hibát követően megpördült, s visszacsúszott a 4. helyre. A futamon végül a Proex Sport kettős győzelmet aratott a Bende-Budaházi duóval, a dobogó harmadik fokára pedig Bús Edina ért oda, miután megelőzte csapattársát, Dr. Bánki Ágnest. Az 5.-8. helyeken Vodel Adrienn, Nagy Brigitta, Kapócs Zsóka és Kocsis Alexandra osztozott, a versenyt csak Tóth Anita nem tudta befejezni.
 
A sorozat következő állomása a hétvégi, hungaroringi WTCC verseny betétfutama lesz, május 5-6-án, amire a lányok ismét izgalmas csatákat ígérnek az érdeklődőknek.