A Ferrari kész bevetni a szuper DRS-ét

image

A német Auto Motor und Sport értesülései szerint a Ferrari hamarosan már versenykörülmények között is használhatja a Mercedes GP által kifejlesztett szuper DRS-t.
 
A német lap értesülései szerint a mugellói teszt utolsó napján Alonso egy olyan Ferrari F2012-es versenyautóval körözött, aminek a hátsó szárnyán apró változtatásokat eszközöltek, s ez szerintük arra utal, hogy a maranellóiak hamarosan bevethetik a szuper DRS-t.
 
„A szárnyon csak kisebb változások voltak, de közelebbről is meg kellene nézni” – írta az Auto Motor und Sport. – „A szárny az új diffúzorral és orral Barcelonában mutatkozhat be.”
 
Úgy tűnik tehát, hogy a Ferrarinak jól sikerültek a mugellói tesztek, a teszt igazi nyertese azonban a Mark Webber szerint a roppant erős Lotus lehet. Webberrel pedig a Red Bull csapat szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko is egyetért. „Úgy tűnik, hogy a Lotus a leggyorsabb.”
 
A veterán svájci újságíró, Roger Benoit pedig még tovább megy ennél. „A Lotus Kimivel szuper formában van, így ők lehetnek a bajnoki küzdelem sötét lovai.”