Pioli: “Mindenben tökéletesnek kell lennünk ezen az estén”

A Milanra a Rómában aratott győzelmet követően újabb nehéz mérkőzés vár, ugyanis a bajnokságot vezető Juventus lesz az ellenfél a San Siróban. Stefano Pioli megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját.

“Ezek a közeli egymás utáni megmérettetések sokat kivesznek a csapatból, de megvan a motivációnk és a jó periódus – amiben jelenleg vagyunk – segíthet kihozni belőlünk a legjobbat. Mindenért meg kell küzdenünk a Juventus ellen, mert a legjobbakkal nézünk szembe, már évek óta látszik a minőségbeli és a mentalitásbeli fölényük. Ha meg akarjuk nyerni a mérkőzést, akkor minden szempontból kiválónak kell lennünk és nagyon magas szintű teljesítményt kell nyújtanunk.”

“Egyre jobban az a benyomásom, hogy ez az én csapatom. A múltban nem mindig sikerült azt a pontosságot és következetességet mutatnunk, mint az elmúlt néhány mérkőzésen. Voltak korábban is pozitív momentumok, de most sikerül végre folytonossággal megvalósítanunk azt, amin a hét folyamán dolgozunk.”

“Ibra? Remélem, hogy több játékpercet tudok neki adni a pályán és láthatom, ahogyan a teljesítménye egyre jobb lesz. Március óta nem játszott és Ferrarában tért vissza, a mérkőzés egy különösen érzékeny szakaszában. A mentalitását és a pályán való jelenlétét figyelembe véve, kétségtelenül ő a legerősebb játékos, akit valaha edzettem. És ezt az ellenfeleink ugyanúgy érzékelik, mint a csapattársai. Calhanoglu? Ki fogjuk értékelni Hakan állapotát, hiszen Rómában probléma volt a vádlijával. Remélem bevethető lesz.”

“Kessié? Ő egy nagyon fontos játékos, megvan benne a minőség az ilyen szintű teljesítményhez. Nem mindig mutatja azt a következetességet, amit elvárnék egy hozzá hasonló játékostól, de továbbra is koncentrált, fejlődik, mindig kiveszi a részét a játékból és hasznos. Fizikailag javul és úgy tűnik, nincsenek problémái.”

“Hernández? Egyértelműen látszik, hogy Theo sokkal inkább egy támadó szellemű játékos, de nagyon sokat dolgozunk a védőjátékán. Ő is tudja, hogy a posztján az egyik legjobb játékos lehet a világon, de ezen az estén különösen figyelmesnek kell lennie. Bennacer? Nagyon fontos jellemvonásokkal rendelkezik, ami segítheti a csapatot. Jelenleg nagyon sokat kamatoztat abból, hogy Kessié mellett játszik és ez lehetővé teszi számára azt, hogy higgadtabb és precízebb legyen a játéka. Állandó a fejlődése, ami a mutatott elszántságának és elkötelezettségének köszönhető.”

“Saelemaekers? Alexisnek tovább kell folytatnia a fejlődést. Teljesen természetes, hogy egy hozzá hasonló játékosnak még időre van szüksége az alkalmazkodáshoz, hiszen az érkezése előtt egy teljesen más ligában játszott.”

“A jövőm? Jelenleg nem gondolok augusztusra. Személy szerint szeretném azt az elégedettséget érezni, hogy az edzői stábbal és a játékosokkal együtt minden tőlem telhetőt beleadtam ennek a dicsőséges klubnak az edzőjeként. Az erőfeszítéseket és az elkötelezettséget figyelembe véve mindannyian megérdemelnénk egy jó bajnoki befejezést.”

“A szezon jelenlegi pillanatában rendkívül fontos, hogy mindenki fontosnak érezze magát a csapatban. Rebic? Ante hozzáállása döntő jelentőségű, mind kezdőként, mind pedig csereként beállva.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS