Változások a Chelsea-nél

image

A friss Bajnokok Ligája-győztes angol együttest, a Chelsea-t, két sztárjátékosa is elhagyhatja a nyár folyamán. Didier Drogba bejelentette, nem marad tovább az angol együttesnél, de Fernando Torres is a váltást fontolgatja.

A szezon vége előtt úgy tűnt, nem úgy sikerül az év, ahogyan azt eltervezték a Chelsea-nél.  A bajnokságban nem szerepelt túl jól az együttes, és mindössze a hatodik helyen végzett, a ligakupában pedig a negyeddöntőben kikapott a Liverpooltól, és ezzel ki is esett a sorozatból a londoni együttes.

Ugyancsak nem sok jóra engedett következtetni, mikor a 2011 nyarán érkezett új menedzsert, Andres Villas-Boast időközben menesztette a klub tulajdonosa, és így segítője, a svájci születésű, korábbi olasz válogatott középpályás, Roberto Di Matteo került a csapat élére.

Egy edzőváltás sosem jön igazán jókor, de a gyenge eredmények miatt nem volt más választása Roman Abramovics klubtulajdonosnak, így március elején menesztette a portugál szakembert. Ideiglenes megoldásként Di Matteo került menedzseri pozícióba, aki a bajnokságban már nem tudott csodát művelni, de életben tartotta a reményt a Bajnokok Ligájában, és az FA-kupában is bízhattak még a szurkolók.

Mint később kiderült, mindkét sorozatot a Chelsea nyerte, így biztosítva ezzel a csapat következő évi Bajnokok Ligája-indulását, valamint esélyt hagyva a jelenlegi menedzsernek a további együttműködésre.

Így az év végi sikerekkel természetesen már elégedett lehet mindenki, aki a Chelsea-ért szorított, beleértve a tulajdonost is.

A sikerek ellenére Drogba nyolc év után elhagyja a „kékeket”, Torres pedig másfél év után váltana, mert nem érzi jól magát a Stamford Bridge-en.

Az elefántcsontparti támadó idén 16 alkalommal kapott szerepet kezdőként a 38 bajnoki mérkőzésen, valamint nyolc alkalommal csereként lépett pályára. Drogba nem szeretne többet a kispadon ülni, és azt figyelni, ahogy a többiek nélküle játszanak.

Az 50 millió fontért megvásárolt Torres kupákat nyerni jött a klubhoz, de nem ilyen áron.

„A Bajnokok Ligája-finálét gyakorlatilag a cserepadon töltöttem, nem ezért jöttem ide” – nyilatkozta a spanyol válogatott csatár.

Fernando Torres visszatérhet nevelőegyesületébe, hiszen felvetődött, hogy az exliverpooli játékost a Chelsea elcserélné az Atletico Madriddal a remek idényt záró kolumbiai Radamel Falcaóra.

A sikerek ellenére tehát egytől már biztos, de lehet, hogy két ikonikus támadójától is megválik a Chelsea, valamint a szakmai stábban is jöhetnek-mehetnek szakemberek, beleértve Roberto Di Matteót is.

Ha érdekli a sportfogadás, akkor irány a bet365, ahol már most fogadhat a jövő évi PL- és BL-győztesre.

Herczeg R. – Xlsport.hu