Nyitray és Leitgéb örömautózása a Mecsekben

Nyitray és Leitgéb örömautózása a Mecsekben

Izgalmakban gazdag, vidám versenyhétvégén van túl Nyitray Béla és Leitgéb Judit. A két pécsi versenyző először alkotott egy párt a 46. Drávanet Mecsek Rallyn, de az összhang rögtön megvolt közöttük, jó hangulatban telt a futam számukra.

,,Egy kis kellemetlenséggel indult számunkra a pécsi futam – kezdte Leitgéb Judit. – A kezdés előtt egy kategóriával feljebb, a Mitsubishik közé soroltak minket a kis Peugeot 306-osunkkal, így sajnos eredményért már nem tudtunk autózni. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat az autóban, végig nevettük az egész versenyt. Bélának egy kicsit szokatlan volt még ez a szituáció, hiszen a gyorsasági szakágból, endurance versenyzőként vágott neki a Mecsek Rallynak. De büszkén mondhatom, a pilótám így is minden akadályt sikeresen vett.

Kalandokban teli hétvégét zártunk. Először a gumiválasztásunk nem bizonyult a legmegfelelőbbnek, majd az éjszakai gyorsasági alkalmával kiütközött az a probléma is, hogy nem volt elegendő nagyságú és erősségű lámpasorunk. A szombati nap, azon belül is a második kör már sokkal jobban sikerült, fel tudtuk teljesen venni a ritmust és igazi összhangban autóztunk.

,,Közel 10 évnyi kihagyás után ültem rallyautóba – mesélte Nyitray Béla. – Rögtön éjszakai versennyel kezdtünk, ami nagy odafigyelést kívánt mindkettőnk részéről. Az autó kifogástalanul működött, problémamentesen ment végig a versenyen. Új navigátorommal gyorsan összeszoktunk és nagyon jó hangulatban telt a jól szervezett, pörgős verseny. Jókedvünket némileg visszavetette, hogy kategóriatársak híján felsoroltak bennünket a ,,nagy” autók közé, ami gyakorlatilag tét nélkülivé változtatta a versenyünket. A tisztes célba érés volt a célunk, amit teljesítettünk is. A ,,hogyan tovább” még kérdéses, sok mindent át kell még ehhez gondolnunk.

Judit néhány év után ült vissza a jobb oldalra navigálni – eddig ugyanis a női pilóták számát gyarapította. A szünet azonban nem jelentett gondot neki, egy kis idő kellett, míg újra visszarázódott az itiner diktálás ritmusába, de az adrenalin újra felpörgött nála is. Elmondása szerint bármikor újra navigátorkodna, a lényeg csak annyi, hogy versenyautóba ülhessen.

A Nyitray Béla-Leitgéb Judit páros végül a 12-es géposztály 5., abszolút értékelésben pedig a 31. helyen zárta a 46. Drávanet Mecsek Rallyet.

 

Köszönjük partnereinknek az együttműködést!

Sportbusz, V és V Kft. Profihal Kft., Gumiudvar, Favor Duál Kft., Fényhozó Kft., HR Rent Kft.

Rally Café, Olé és Topeco termékek, Szántó és Fia Kft., Boradam Kft., Pinky Körömkozmetika, Teletál etelfutár

 

Sajtófőnök: Horváth Judit Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.judit@rallycafe.hu

A cikk folytatódik..! kattintson ide!